Άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες από την Camel Spider, χωρίς να… γνωρίζει κανείς αν είναι ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά του γνωστού εντόμου στο εξωτερικό για τις δολοφονικές τάσεις! Το θέμα είναι άκρως σοβαρό. Πρόκειται για την αράχνη Camel Spider, που βλέπετε στην φωτογραφία. Το περιστατικό σημειώθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας.
Η αράχνη αυτή είναι διασταύρωση με σκορπιό, φτάνει σε μέγεθος μέχρι και δυο παλάμες, κινείται στο έδαφος και δεν δημιουργεί ιστούς πράγμα που την κάνει να εντοπίζεται δύσκολα. Το είδος της βρίσκεται στις 10 πιο επικίνδυνες δηλητηριώδης αράχνες στο κόσμο.
Ακόμη λίγες πληροφορίες για την Camel Spider:
Γεννάει 200 αυγά ανά τέσσερις με έξι μήνες.
Πριν γεννήσει, τρέφεται με ότι βρει, από σαύρες, έντομα, φύλλα προκαλώντας τεράστια καταστροφή σε χλωρίδα, πανίδα και γονιμοποίηση. Μέχρι να γεννηθούν τα μωρά της, περιμένει πάνω από την φωλιά και τότε είναι που και αδυνατίζει. Για αυτό και πήρε την παρόμοια ονομασία από το γνωστό ζώο, την καμήλα, λόγω αποθήκευσης φαγητού.
Θεωρείται ένας από τους πιο θανατηφόρους δολοφόνους – έντομα, επιτίθεται σε ανθρώπους, ρουφάει και μεταδίδει με το τσίμπημα δηλητήριο (με το στόμα της) ενώ εάν εγκλωβιστεί μέσα σε γυαλί ή σύρμα, κόβει με τις δαγκάνες τις και βγαίνει από έξω!
Εκεί που δεν μπορεί να αντιδράσει είναι στο πλαστικό, από τα παράξενα της φύσης και αυτό?
Έχει χρώμα κίτρινο στο σώμα της και μαύρο κεφάλι ενώ μεγαλώνει σε διαστάσεις μεγαλύτερες των δύο ανθρώπινων χεριών.
Ειδικά τα θηλυκά μεγαλώνουν αρκετά περισσότερο.
Δεν φτιάχνει ιστό.
Κινείται και υπογείως του εδάφους.
Δεν φοβάται και είναι επιθετική.
Είναι διασταύρωση αράχνης με σκορπιό.
Οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλήξουν για το αποτέλεσμα που έχει στον άνθρωπο αν δηλαδή είναι πρακτικά επικίνδυνη για θάνατο ακαριαία ή σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν το δηλητήριο εξαπλωθεί στο αίμα. Εμφανισιακά μοιάζει με τις γνωστές αράχνες αλλά δεν έχει καμία σχέση σε μέγεθος και συμπεριφορά!