Δεν είναι σωστό. Δεν πρέπει να επιδεικνύεστε, όσο πλούσιος κι αν είστε», του έγραψε κάποιος στην ομάδα chat των γονέων του σχολείου
Τις αντιδράσεις γονέων έχει προκαλέσει ένας εύπορος πατέρας στην πόλη Χανγκτσόου της Κίνας διότι πηγαίνει το γιο του στο σχολείο με μια Ferrari 488.
Κάποιοι γονείς μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν στο δάσκαλο ζητώντας του να του κάνει παρατήρηση, όπως και συνέβη.
Ο δάσκαλος του είπε μεταξύ άλλων πως το να φτάνει ο γιος του στο σχολείο με ένα τόσο ακριβό supercar μπορεί «να προκαλέσει συγκρίσεις και να εμποδίσει στην ανάπτυξη της συλλογικότητας μεταξύ των μαθητών». Του ζήτησε μάλιστα να πηγαίνει τον γιο του στο σχολείο με διαφορετικό αυτοκίνητο, γεγονός που ο πατέρας απέρριψε ασυζητητί, λέγοντας πως έχει δουλέψει σκληρά για να αποκτήσει τη Ferrari και πως θέλει να παρέχει στο γιο του μόνο τα καλύτερα.
«Δεν είναι σωστό. Δεν πρέπει να επιδεικνύεστε, όσο πλούσιος κι αν είστε», του έγραψε κάποιος στην ομάδα chat των γονέων του σχολείου. «Δεν μπορείτε δηλαδή να χρησιμοποιείτε ένα απλό αυτοκίνητο για να φέρνετε το παιδί στο σχολείο;», τόνισε κάποιος άλλος.
«Αν τα παιδιά σας πληγώνονται γιατί βλέπουν κάποιον να οδηγεί ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο τότε είναι πολύ ευαίσθητα», τους απάντησε. «Εκτός αυτού, γιατί πρέπει να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τις ανάγκες σας;», πρόσθεσε. Τα μηνύματά του φαίνεται πως εξόργισαν κάποιους γονείς με αποτέλεσμα ο δάσκαλος να τον αποκλείσει από την ομάδα.
Η υπόθεση έχει πάρει ευρεία έκταση στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί είναι αυτοί που διαφωνούν με την ενέργεια του δασκάλου να αποκλείσει τον πατέρα από την ομάδα λόγω του εξέφρασε διαφορετική άποψη, ενώ άλλοι αναφέρουν πως γονείς και δάσκαλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα αυτήν την περίπτωση για να κάνουν ένα μάθημα αξιών στα παιδιά.
«Ο δάσκαλος και οι γονείς που προσβλήθηκαν απέτυχαν να διδάξουν στα παιδιά τις σωστές αξίες για τη ζωή και τα χρήματα. Μπορούν να εξαφανίσουν τα πολυτελή προϊόντα από τον κόσμο;», ήταν το σχόλιο που έκανε κάποιος χρήστης. «Το χάσμα πλούτου είναι μια πραγματικότητα. Είναι καλύτερο να εκπαιδεύουμε τα παιδιά να το αντιμετωπίζουν από το να στηλιτεύουν άλλους γιατί οδηγούν σπορ αυτοκίνητα για να επιδείξουν τον πλούτο τους», ανέφερε κάποιος άλλος.
Πηγή: Πρώτο Θέμα