Την άγουσα για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο 62χρονος καθηγητής μουσικής, διακεκριμένος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Παναγιώτης Δράκος, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών (εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια).
Ο Παναγιώτης Δράκος, ο οποίος είναι πατέρας δύο κοριτσιών, είχε συλληφθεί πριν από περίπου έναν χρόνο για ασελγείς πράξεις σε βάρος δυο ανήλικων μαθητριών του, ηλικίας 9 και 11 ετών.
Η δράση του σταμάτησε όταν ένα από τα θύματα αποκάλυψε στους γονείς του τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια του μαθήματος κι αυτοί προσέφυγαν αμέσως στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση στον μέχρι τότε υπεράνω υποψίας καθηγητή μουσικής.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας (Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο) δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 30 έτη και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ.
Κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι (εκ των οποίων λαϊκών δικαστών μειοψήφησε ένας) αποφάσισαν να μην χορηγήσουν αναστολή στην έφεση του υιοθετώντας την προστάτη της εισαγγελέως, η οποία στην εισήγηση της επί της ενοχής ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο.
Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια.», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.
Τι έκανε στα μικρά κορίτσια
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017 χρησιμοποιώντας φιλοφρονήσεις στις δυο ανυποψίαστες μαθήτριες του προχωρούσε στη συνέχεια σε θωπείες στο στήθος, τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα τους ενώ τοποθετούσε τα χέρια τους στο μόριο του και τις παρακινούσε να το χαϊδέψουν. Μάλιστα όλα αυτά συνέβαιναν εν ώρα μαθήματος, όταν τα ανήλικα κορίτσια βρίσκονταν μόνα μαζί του στα δωμάτια των ωδείων.
Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των γονιών
«Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε δάσκαλο το Παναγιώτη Δράκο», ξεκίνησε την κατάθεση του στο δικαστήριο ένας από τους γονείς και συνέχισε.
«Πριν τα Χριστούγεννα του 2016 το παιδί παραπονέθηκε ότι αισθάνεται άσχημα κατά το μάθημα γιατί την αγγίζει σε διαφορά σημεία, στους μηρούς και στη μέση επικαλούμενος ότι της διορθώνει τη στάση του σώματος. Θεωρήσαμε επειδή ήταν άτομο υπεράνω υποψίας και τον εμπιστευόμασταν απόλυτα ότι οι κινήσεις του είχαν να κάνουν με τη στάση του σώματος. Δεν περνούσε από το μυαλό μας κάτι τέτοιο.Μεσολάβησαν οι διακοπές και της είπα ότι θα πάω στον δάσκαλο να του μιλήσω και να του εξηγήσω ότι το παιδί αισθάνεται δυσφορία.
Στο επόμενο μάθημα 9/1 πήγα για του μιλήσω αλλά μου είπε η Αναστασία ότι δεν συνέβη κάτι και ότι δεν υπήρχε λόγος να του μιλήσω. Στο επόμενο μάθημα επικαλέστηκε αδιαθεσία και το τρίτο ήταν το μάθημα στο οποίο γύρισε πίσω πολύ αναστατωμένη και μας είπε τρεμάμενη πολλά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το παιδί ένοιωσε ότι έκανε πράγματα ανάρμοστα. Μας είπε ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε με πρόσχημα να της βάλει μέσα τη φανέλα. Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλο του στα γενετική της όργανα. Έβαλε το χέρι της στα όργανα του και τη ρώτησε αν της αρέσει. Την έβαλε να καθίσει με τα πόδια ανοιχτά και την τράβηξε φωτογραφίες. Της είπε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και να μην μας πει τίποτα. Υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι προσπαθήσαμε να δούμε τι θα κάνουμε.
Διέκοψα το ωδείο απευθύνθηκα σε γραμμή υποστήριξης και έκανα καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη. Εκείνοι με κατεύθυναν ότι πρέπει να ενημερώσω το ωδείο, να κινηθούμε νομικά και υποστηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί. Πήγαμε στο Παίδων για τη συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού. Μήνυση υποβάλαμε τον Ιούλιο του 2017 . Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση. Στην αρχή η μικρή είχε πολλούς εφιάλτες κι έχει ακόμα ένα άγχος μην την αφήσουμε μόνη της με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Μου έχει πει ότι φοβάται μην τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της».
Η μητέρα του άλλου κοριτσιού, είπε στο δικαστήριο :
«Το παιδί μου έκανε μαθήματα από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
Από το Πάσχα και μετά δεν ήθελε να πηγαίνει στα μαθήματα. Έλεγε ότι βαρέθηκε και κουράστηκε. Εκ των υστέρων, μετά την κατάθεση στην αστυνομία, μου είπε ότι την θώπευε ότι της έλεγε ότι την αγαπάει τη θώπευε στο στήθος στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα και μέσα και έξω από τα ρούχα. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται μια φρικτή πράξη από έναν ενήλικα σε ένα παιδί σε ένα ωδείο γεμάτο κόσμο. Έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της, με το αντίθετο φύλο στις κοινωνικές μας συναναστροφές δεν θέλει καθόλου να μιλήσει με μεγαλύτερους άνδρες. Φοβόταν και ντρεπόταν γι αυτό δεν μου μίλησε εξαρχής το παιδί. Είχε δασκαλευτεί να μην μιλήσει αλλά και ντρεπόταν, όπως μας είπε και ο ψυχολόγος. Δεν μας περιέγραψε με λεπτομέρειες, έχει απομονωθεί δεν μας τα είπε αυτά που είπε στην αστυνομία και η ψυχολόγος μας είπε να μην την πιέζουμε.
Ο κατηγορούμενος ήθελε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης για να δρα ανενόχλητος».
Ο πατέρας της εννιάχρονης, κατέθεσε:
«Αυτό που είχαμε δει από τον Απρίλιο ήταν μια άρνηση για το μάθημα, ενώ είναι εξαιρετικά επιμελής, μόνο αυτό το μάθημα προσπαθούσε να το αποφύγει. Μας προβλημάτισε τη συζητήσαμε όσο μπορούσαμε να συζητήσουμε γιατί είχε αρχίσει και γινόταν πιο μαζεμένη, είχε αρχίσει να μαγκώνεται. Τελείωσαν τα μαθήματα πήγαμε τις οικογενειακές διακοπές μας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το διαισθανθούμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο στο παιδί μας. Πλέον Δεν σβήνει το φως ποτέ, κατά τη διάρκεια της νύχτας πετιέται και δεν θέλει να κοιμάται ποτέ μόνη».
Απ΄την πλευρά του, ο ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενε εξέφρασε την εκτίμηση ότι «φαίνεται τα τελευταία χρόνια να αλλάζει η συμπεριφορά του , γίνεται πιο κλειστός πιο απόμακρος. Φαίνεται από τις εξετάσεις που έκανε μέσα στη φυλακή ότι υπερείχε η δυσθυμία. Από μια αξονική φάνηκε βλάβη, έγινε μαγνητική φάνηκαν κάποια μιρκοέμφρακτα στο μετωπιαίο λοβό που έχουν γίνει πιο παλιά. Ενώ ήταν ένας άνθρωπος πράος άλλαξε. Αυτά τα μικροέμφρακτα δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λοβού, αυτό επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά».
Πρόεδρος: Μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να μην ελέγχει τον εαυτό του;
Ψυχίατρος: Μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά.
Εισαγγελέας: είχε συναίσθηση των πράξεων που έκανε;
Ψυχίατρος: Δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης. Έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του.Αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο εκτιμώ.
πηγηathensmagazine