ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Συγνώμη αλλά επιμένετε ακόμα κάποιοι πως αυτός ο κόσμος δεν θέλει γκρέμισμα ;

Συγνώμη αλλά επιμένετε ακόμα κάποιοι πως αυτός ο κόσμος δεν θέλει γκρέμισμα ;

Η ΙΝΔΙΑ είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο και η χώρα με την μεγαλύτερη δύναμη παιδικής εργασίας,στον κόσμο. Η υποκρισία της πολιτικής φάνηκε από τις συνεχείς αναβολές ενός νομοσχεδίου του Ινδικού Κοινοβουλίου, που θα προστάτευε από την εκμετάλλευση τα παιδιά κάτω των 14 ετών ώστε να μην εργάζονται και να πηγαίνουν σχολείο, με την δικαιολογία ότι δεν αποτελούσε «προτεραιότητα»!

 

Το παιδί για την Ινδία είναι κεφάλαιο. Τα παιδιά ηλικίας μόλις πέντε πωλούνται σε εμπόρους και αναγκάζονται να εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι, με συνθήκες κακοποίησης και ξυλοδαρμών. Το 2001 εκτιμάται ότι υπήρχαν 12 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών στην απασχόληση, μια κρατική έρευνα του 2009 ανεβάζε τον αριθμό σε περίπου 5 εκατομμύρια.

 

Σήμερα η κυβέρνηση της Ινδία λέει ότι υπάρχουν 20 εκατ. εργαζόμενα παιδιά στην Ινδία.
Οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί όμως ισχυρίζονται ότι ο αριθμός είναι πάνω από 60 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη γεωργία .

 

Η UNICEF εκτιμά ότι εργάζονται περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία κάτω των 14 ετών. Περίπου 14 % των παιδιών στην Ινδία, μεταξύ των ηλικιών 5 και 14 ασχολούνται στην παραγωγή χαλιών, αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα στους αργαλειούς.

 

Πολλά παιδιά πωλούνται από τις αγροτικές περιοχές και στη συνέχεια διακινούνται στη βιομηχανία του σεξ πέρα ​​από τα σύνορα της Ινδίας.

 

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά εργάζονται για 300 έως 500 ρουπιές (4-7 Ευρώ) το μήνα? Μερικές φορές χωρίς καθόλου αμοιβή καθώς τους δίνεται τροφή για να επιβιώσουν.

 

Ένα σχολείο στη νότια Ινδία (περιοχή Villupuram) πριν μερικά χρόνια (2009), είχε τη φαεινή ιδέα να διοργανώσει “γυμναστικές επιδείξεις”, δοκιμάζοντας δήθεν τις ικανότητες που απέκτησαν οι μαθητές τους στο καράτε, αναγκάζοντάς τους ν απλώσουν τα χέρια για να περάσει πάνω τους ένα μηχανάκι.

 

Ο κ.Devarajan, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού, δήλωσε ότι “η εκδήλωση, διοργανώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, κι είχε στόχο να δείξει τη δύναμη που απέκτησαν οι μαθητές από τα μαθήματα του καράτε.”

“Εξάλλου όπως βλέπετε οι ενήλικες πίσω από τα παιδιά χαμογελούν. Οι μαθητές ήταν ηλικίας 6 ως 13 και δεν τραυματίστηκε κανείς” δήλωσε ένας άλλος κρατικός αξιωματούχος, ο κ. Perumalsamy
Ευτυχώς οι αρμόδιες κρατικές αρχές μετά απ αυτό ζήτησαν από τα σχολεία να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες δραστηριότητες, γιατί παραβιάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών

Απ ότι αντιλαμβάνεστε η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με τα μηνύματα για παιδική κακοποίηση που κάποιοι είδαμε ν αναμεταδίδουν , αλλά ούτε αφορά “τιμωρία παιδιών που τα ανακάλυψαν ν αυνανίζονται” όπως ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι

Άποψή μας είναι ότι η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί κακοποίηση, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η πρόθεση για να τα βλάψει (έκθεση σε κίνδυνο), ακόμη κι αν τελικά δεν τραυματίστηκαν (εύκολα όμως θα μπορούσε) .

 

 

Φωτο: ”Εκπαίδευση και Σκληραγωγία στο Εργατικό Δυναμικό στην ΙΝΔΙΑ για την Επερχόμενη Δουλεία.”

ΠΗΓΗ : ellinikahoaxes.gr