ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 4χρονος ήρωας έγινε δωρητής μυαλού των οστών και έσωσε τη ζωή των δίδυμων νεογέννητων αδερφών του

4χρονος ήρωας έγινε δωρητής μυαλού των οστών και έσωσε τη ζωή των δίδυμων νεογέννητων αδερφών του

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για μία πέρα για πέρα αληθινή ιστορία. Ένα αγόρι ηλικίας τεσσάρων ετών προσφέρθηκε να βοηθήσει την οικογένειά του. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος θέλησε να προσφέρει στα νεογέννητα αδέρφια του μυελό των οστών.

 

 

Ο μικρός Michael προσφέρθηκε να βοηθήσει τα δίδυμα αδέρφια του όταν έμαθε ότι είναι συμβατός δότης, παρά τις προειδοποιήσεις των γονιών του για το πόσο δύσκολη και επίπονη θα ήταν η όλη διαδικασία. “Θα σωθούν τα αδέρφια μου;”, ρώτησε τη μητέρα του και όταν εκείνη του απάντησε πως ναι, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Η μητέρα του αποκάλυψε όλη την ιστορία των παιδιών της, πριν 2 χρόνια, και συγκίνησε εκατομμύρια κόσμου.

Η αληθινή ιστορία:

«Έχουμε 4 παιδιά με τον σύντροφό μου. Τον Dominick, 9 ετών, τον Michael, 4 και τα δίδυμα που είναι 8 μηνών.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα τον περασμένο Οκτώβριο. Πέρασαν αρκετές εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. Και τα δύο διαγνώστηκαν με Χρόνια Κοκκιωματώδη Νόσο. Πρόκειται για ένα κληρονομικό σύνδρομο που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Μάλιστα, τον κάνει ευάλωτο απέναντι σε πολλές -σοβαρές και μη- λοιμώξεις και ασθένειες» ανέφερε η μητέρα του Michael για την αρχή από την ιστορία.

 

 

Η συνέχεια της ιστορίας

«Όταν το ένα από τα δίδυμα νοσηλεύτηκε ξανά, λόγω μια μικρής πληγής, αντιληφθήκαμε ότι ο μόνος τρόπος για να καταφέρουν τα μωρά μας να έχουν μια φυσιολογική ζωή είναι η μεταμόσχευση. Ο μεγαλύτερος γιος μας είχε επίσης νοσήσει και θεωρείται πλέον “καθαρός” από αυτή χάρη στην επιτυχημένη μεταμόσχευση που του έγινε, 8 χρόνια πριν. Το μεσαίο μας παιδί, ο Michael, ήταν ο μόνος συμβατός δότης μυελού των οστών για τα αδέρφια του», είπε στη συνέχεια για την ιστορία με τα παιδιά της.

«Όταν του το είπαμε το μόνο που ρώτησε ήταν “Πώς μπορώ να βοηθήσω”. Του εξηγήσαμε την κατάσταση και ο ίδιος προσφέρθηκε να γίνει δότης. Του ξεκαθάρισα ότι θα πονέσει πολύ και μια μεγάλη βελόνα θα τον τσιμπήσει. Η αντίδρασή του με ξάφνιασε και με συγκλόνισε: “θα τους σώσει;”, με ρώτησε και όταν που απάντησα ναι μου είπε: “Εντάξει, θα το κάνω!”.

 

Στην αρχή ήταν φοβισμένος, όπως θα ήμασταν όλοι μας, αλλά το κουράγιο που επέδειξε ταιριάζει σε ενήλικα άνθρωπο και όχι σε 4χρονο αγόρι», ανέφερε για το τέλος της ιστορίας. Ο μικρός Michael είναι περήφανος που μπορεί και βοηθά τα αδέρφια του, τα οποία πριν την επέμβαση υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπείες και νοσηλείες αρκετών ημερών, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

enimerotiko