ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / 8 χαρακτηριστικά των “ψεύτικων” ανθρώπων που πρέπει να προσέξετε

8 χαρακτηριστικά των “ψεύτικων” ανθρώπων που πρέπει να προσέξετε

Το να προσπαθήσει κανείς να βρει την διαφορά μεταξύ ενός ανθρώπου που είναι πραγματικά καλός και μεταξύ ενός που το “παίζει” καλός, είναι σαν να προσπαθεί να ξεχωρίσει ένα αυθεντικό έργο τέχνης με ένα πολύ καλό αντίγραφο. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να “κολλούν” ένα χαμόγελο στο πρόσωπο τους, με την ίδια ευκολία που κολλούν ένα χανζαπλάστ.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε κατά πόσο ένας άνθρωπος που γνωρίζετε, είτε αυτός είναι φίλος σας, είτε κάποιος πιθανός ερωτικός σύντροφος, είναι αυτό που πραγματικά δείχνει και δεν έχει κάποια κρυφή ατζέντα.

 

 

 

 

Παρακάτω σας δείχνουμε 8 χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που έχουν οι “ψεύτικοι” άνθρωποι, ώστε να σας βοηθήσουμε να ξανασκεφτείτε σε ποιες σχέσεις αξίζει να επενδύσετε.

Σέβονται αποκλειστικά τους ανθρώπους που έχουν εξουσία
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι άξιοι σεβασμού, οι “ψεύτικοι” άνθρωποι ωστόσο εχουν την τάση να σέβονται αποκλειστικά τους ανθρώπους που έχουν εξουσία.

 

 

Δουλεύουν πολύ σκληρά προκειμένου να “χτίσουν” σχέσεις
Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάποιον απώτερο σκοπό δεν καταβάλουν καμια προσπαθεια για να μεγαλώσουν τον κύκλο τους, ενώ οι ψεύτικοι άνθρωποι προσπαθούν σκληρά για να κερδίσουν την εύνοια και την αγάπη των άλλων.

Αποζητούν την προσοχή
Δεν είναι κακό να θέλουμε να είμαστε το επίκεντρο που και που, ωστόσο ένα σημάδι των “ψεύτικων” ανθρώπων είναι ότι επιζητούν συνεχώς την προσοχή και δεν κάνουν πίσω για κανέναν λόγο.

Κουτσομπολεύουν
Το κουτσομπολιό είναι αρκετά δελεαστικό, και είναι κάτι κάνουμε σχεδόν όλοι μια στο τόσο, ωστόσο οι έντιμοι άνθρωποι έχουν το θάρρος και μοιράζονται ανοιχτά τις απόψεις τους όταν πρέπει, ενώ οι “ψεύτικοι” άνθρωποι συνήθως περιορίζουν την άποψη τους σε κακόβουλα σχόλια.

Επιδεικνύονται συνεχώς
Το να είναι κανείς περήφανος για τα επιτεύγματα του δεν είναι κάτι κακό, αλλά το να καυχιέται συνεχώς δεν είναι και τόσο καλό σημάδι. Οι γνήσιοι άνθρωποι είναι ταπεινοί και κρατούν χαμηλό προφίλ.

Υποτιμούν τους άλλους για να φαίνονται καλοί
Μόνο όσοι δεν έχουν πραγματική αξία αισθάνονται την ανάγκη να ασκήσουν κριτική σε άλλους και να τους κάνουν να φαίνονται υποδεέστεροι. Οι ειλικρινείς άνθρωποι θα επαινέσουν την δουλειά κάποιου άλλου και δεν θα προσπαθήσουν να τον μειώσουν για να φανούν αυτοί καλύτεροι.

Δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους
Οι “ψεύτικοι” άνθρωποι έχουν συνήθως την ικανότητα να δεσμεύονται πολύ εύκολα, χωρίς ωστόσο να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Είναι πολύ καλοί μόνο όταν έχουν να κερδίσουν κάτι
Το πιο βασικό χαρακτηριστικό των “ψεύτικων” ανθρώπων είναι ότι είναι πολύ καλοί και ευγενικοί με τους άλλους ανθρώπους μόνο όταν έχουν να κερδίσουν κάτι.

 

perpetual