Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / 8χρονος μεταμορφώνεται από χαριτωμένο αγόρι σε «δαιμονισμένο» πλάσμα λόγω σπάνιας νευροψυχιατρικής πάθησης

8χρονος μεταμορφώνεται από χαριτωμένο αγόρι σε «δαιμονισμένο» πλάσμα λόγω σπάνιας νευροψυχιατρικής πάθησης

Ένας 8χρονος μαθητής “μεταλλάχθηκε” από ένα ευτυχισμένο και αγαπητό αγόρι σε ένα “δαιμονισμένο” παιδί μετά από μια λοίμωξη που έφερε στη ζωή του τα πάνω κάτω.

Μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση πυρετού, ο William Hewlett ξαφνικά έγινε βίαιος, είχε παραισθήσεις, δεν αναγνώριζε τους γονείς του και είπε ότι ήθελε να πεθάνει.

Η μητέρα του, η 43χρονη Johanne, χαρακτήρισε τα όσα έζησε σαν “σκηνή από τον εξορκιστή”.

Η κ. Hewlett και ο σύζυγός της, ο 53χρονος Jez, από το Winchester, επισκέφτηκαν το προηγούμενο έτος εξειδικευμένους γιατρούς για να προσπαθήσουν να καταλάβουν την τρομακτική αλλαγή του γιου τους.

Ο William έχει τώρα διαγνωστεί με το σύνδομο PANDAS, μια παιδιατρική νευροψυχιατρική διαταραχή που συνδέεται με λοιμώξεις από τον β αιμολυτικό στρεπτόκοκκο της ομάδας Α και οδηγεί σε αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία.

Μπορεί συνήθως να θεραπευτεί με αντιβιοτικά, αλλά αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα στην περίπτωση του William. Η κ. Hewlett δήλωσε ότι η αλλαγή του έγινε ξαφνικά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

“Άρχισε να είναι πραγματικά επιθετικός και βίαιος. Φαινόταν διαφορετικός, έδειχνε πραγματικά χλωμός και τα μάτια του ήταν θλιμμένα. Έλεγε ψέματα, όπως ότι υπήρχε αίμα κάτω από τις κουρτίνες. Μας κοιτούσε και ήταν σαν να μην μας αναγνωρίζει ενώ συχνά έλεγε: “Πού είναι η μαμά μου;” Ήταν φρικτό.

 

“Μια από τις χειρότερες στιγμές ήταν όταν κάθισε στην αγκαλιά μου και προσευχόταν στον Θεό να τον πάρει.”

“Κι εγώ σκεφτόμουν ‘Από πού μαθαίνει αυτά τα φρικτά πράγματα;’ Ήταν τόσο τρομακτικό.”

Η κ. Hewlett είπε ότι ο William έπαιζε κιθάρα και ποδόσφαιρο όπως και άλλα «κανονικά αγόρια» και είχε ένα «μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του».

“Είναι σαν να έχει χάσει την παιδική του ηλικία”, πρόσθεσε η κ. Hewlett. “Ξέρουμε ότι ο γιος μας είναι ακόμα εκεί. Ξέρουμε ότι θα ξαναγυρίσει. Απλά τον θέλουμε πίσω το συντομότερο δυνατό. Η συμπεριφορά του William είναι επίσης τρομακτική για την αδελφή του, τη 10χρονη Charlotte, η οποία συχνά πρέπει να κοιμάται στα σπίτια των φίλων.”

Οι γονείς του έχουν μιλήσει με ειδικούς για το σύνδρομο PANS. Οι αλλαγές της συμπεριφοράς του ξεκίνησαν μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν ανέπτυξε μια φοβία στα κουμπιά.

Ο νεαρός έγινε τόσο αντιδραστικός που αρνιόταν να φάει φαγητό από κάποιον που φορούσε κουμπιά.

Δεν έτρωγε ούτε κοιμόταν σωστά και άρχισε να κάνει ανησυχητικά σχόλια όπως “Νομίζω ότι είμαι μπερδεμένος” και “Ο εγκέφαλος μου δεν λειτουργεί σωστά.”

Τα γράμματα του William, τα οποία ήταν προηγουμένως καλά, έγιναν δυσανάγνωστα και η απόδοσή του στο σχολείο επιδεινώθηκε. Η συμπεριφορά του στο σπίτι έγινε αφόρητη, αφού έκλεινε τους γονείς του έξω από το σπίτι και άδειαζε τα δωμάτια ρίχνοντας τα πράγματα κάτω από τις σκάλες.

“Πήγαινε γύρω από το σπίτι και ούρλιαζε αν έβρισκε πως κάτι που είχε πετάξει στο πάτωμα δεν ήταν εκεί,” είπε η κ. Hewlett.

“Ήταν σαν να είχε κάποιος τον έλεγχο του.”

Ο William θεωρήθηκε αυτιστικός από ειδικούς και το ζευγάρι ξεκίνησε να παρακολουθει μαθήματα γονέων.

Η μητέρα του ισχυρίζεται ότι οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν υψηλό επίπεδο τοξινών στον οργανισμό του και γι’ αυτό άφησαν όλα τα υπάρχοντά τους και μετακόμισαν σε νέο σπίτι για να σταματήσουν την έκθεση σε οτιδήποτε τον έβλαπτε στο παλιό.

Η οικογένεια ξόδεψε περίπου 10.000€ σε ιδιωτικούς σύμβουλους υγείας και αντικατέστησε ρούχα και αντικείμενα που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να βλάπτουν τον William.

Σήμερα, η οικογένεια πιστεύει ότι ο 8χρονος χρειάζεται θεραπεία ενδοφλέβιας ανοσοσφαιρίνης (IVIG) που θα κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κ. Hewlett πιστεύει ότι πολλά παιδιά, όπως ο γιος της, τοποθετούνται λανθασμένα σε ψυχιατρικές μονάδες όταν η έγκαιρη θεραπεία με αντιβιοτικά μπορεί να βοηθήσει.

Η Vicky Burford, γραμματέας και διαχειρίστρια του φιλανθρωπικού οργανισμού PANS PANDAS στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: “Το κυριότερο είναι να ζητήσουμε από τους γιατρούς να αναγνωρίσουν αυτή την κατάσταση και να την αντιμετωπίσουν με αντιβιοτικά. Συχνά τα παιδιά με PANS δεν θα εμφανίζουν φυσιολογικά σημάδια λοίμωξης, όπως πυρετό ή πονόλαιμο, αλλά η λοίμωξη επηρεάζει τον εγκέφαλο και όχι το σώμα.

diaforetiko

Διαβάστε την συνέχεια...