ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Αν χρωστάς πάνω από 400 ευρώ δεν μπορείς να ταξιδέψεις!

Αν χρωστάς πάνω από 400 ευρώ δεν μπορείς να ταξιδέψεις!

Η ρωσική νομοθεσία απαγορεύει σε όποιον χρωστάει περισσότερα από 30.000 ρούβλια (400 ευρώ) σε τραπεζικές οφειλές, φόρους ή πρόστιμα να φύγει από τη χώρα. Ο αριθμός των Ρώσων με χρέη μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο ποσό διπλασιάστηκε το 2015, όταν το κατώτατο όριο ήταν μόλις 10.000 ρούβλια.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικαστικών Επιμελητών επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με χρέη σε 2,3 εκατομμύρια Ρώσους από τα τέλη Μαΐου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Πέμπτη.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τα 1,2 εκατομμύρια Ρώσους που τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Υπηρεσίας Επιμελητών.

«Έχουμε εισπράξει 18,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (240 εκατομμύρια ευρώ) χάρη σε αυτό το μέτρο που επιβάλλεται στους οφειλέτες,» δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Επιμελητών στο TASS.

Οι Ρώσοι είναι ελεύθεροι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα σε 23 λεπτά από την εξόφληση της οφειλής τους, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ντμίτρι Αρίστοφ, καταγράφοντας την πρόοδο που σημειώθηκε από την προηγούμενη περίοδο αναμονής των 48 ωρών.

perierga