ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Αν είναι να αυτοκτονήσουν οι γονείς μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο»

«Αν είναι να αυτοκτονήσουν οι γονείς μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο»

Ο Μιχάλης Λώλης, ο πρώτος ανοιχτά γκέι έλληνας αστυνομικός που έγινε ευρέως γνωστός όταν ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μια φωτογραφία στην οποία φιλά έναν άλλο άνδρα, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τα ρατσιστικά σχόλια που ακολούθησαν και όλη του την ακτιβιστική πορεία στο Σώμα. Ερωτώμενος για τους γονείς του και τη φωτογραφία δήλωσε: «Δεν φταίνε οι γονείς μου γιατί και αυτοί ζουν σε μια ετεροκανονική κοινωνία.

Είχα αντιδράσεις με τη μητέρα μου σε σχέση με τη σημαία. Μου είπε “σ’ αγαπάω, είσαι όλη μου η ζωή, το ξέρεις, αλλά μην προκαλείς”. “Μαμά μου, πώς προκάλεσα; Πώς προκαλώ; Βοηθάω”. Όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος έφυγαν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι από δίπλα μου.

Ένιωσα μια χαρά. Αποφάσισα ότι αυτό είμαι, αυτό υπηρετώ. Έχω ακούσει από συγγενικό μου πρόσωπο, πρόσφατα, μια ξαδέρφη μου ότι “ξέρεις κάτι, μπορεί να τους οδηγήσεις και στην αυτοκτονία”. Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο. Έκτοτε η σχέση μου με τους γονείς μου είναι εκπληκτική.

Η μητέρα μου δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Η αντίδραση του μπαμπά μου ήταν “τι μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε;”. Τώρα είναι και περήφανοι για τον αγώνα που δίνω, που βοηθάω κόσμο». Σημειώνεται ότι ο κ. Λώλης υπηρετεί στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ..

tilestwra

Διαβάστε την συνέχεια...