ΔΕΙΤΕ...
Home / VIDEO / Ανατριχίλα: Ο μοναχός Ιωσήφ κυματίζει την ελληνική σημαία μπροστά στις φρεγάτες

Ανατριχίλα: Ο μοναχός Ιωσήφ κυματίζει την ελληνική σημαία μπροστά στις φρεγάτες

Η άσκηση μεταξύ άλλων όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο περιλαμβάνει ρίψη πυραύλου από εχθρικό ζεύγος αεροσκαφών προς την φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Το πλήρωμα της φρεγάτας είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Star διευθυντής οπλισμού της φρεγάτας: «Το πλήρωμα όταν είναι εκπαιδευμένο μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε πρόκληση».

 

 

 

Μόλις η άσκηση τελειώσει και τα πλοία της ναυτικής δύναμης βρεθούν στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα ανοιχτά του Αγίου Όρους, απονείμουν τιμές.

Ο γνωστός μοναχός Ιωσήφ είναι εκεί, στην κορυφή ενός βράχου στο «Περιβόλι της Παναγίας» και κυματίζει με περηφάνια την ελληνική σημαία.

Το μήνυμα του προς τα πληρώματα των πλοίων της ναυτικής δύναμης είναι λιτό και απλό αλλά γεμάτο αισιοδοξία και ελπίδα: «Εύχομαι τα δύσκολα που έρχονται να περάσουν γρήγορα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή που ο μοναχός ανταποδίδει τον χαιρετισμό της ναυτικής δύναμης κυματίζοντας την ελληνική σημαία:

 

 

 

Τέλος σημειώνεται ότι για μία ακόμη ημέρα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

greekzone