ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας»: Γέμισαν τη Νέα Υόρκη με αφίσες – Ηχηρό μήνυμα κατά των κυβερνητικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας»: Γέμισαν τη Νέα Υόρκη με αφίσες – Ηχηρό μήνυμα κατά των κυβερνητικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης Τσίπρα και των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλαν οι Έλληνες της Νέας Υόρκης, γεμίζοντας την αμερικανική πόλη με αφίσες που διαμηνύουν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος”.

Η οργή για την προδοτική συμφωνία και την εκχώρηση της Μακεδονίας είναι εμφανής και οι Έλληνες ανά την υφήλιο δεν θα μείνουν αδρανείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Νέα Υόρκη είναι η φράση που αναγράφεται σε εκατοντάδες αφίσες και φειγ βολάν που μοίρασαν μέλη της ομογένειας σε περιοχές του Κουήνς στη Νέα Υόρκη, στην καρδιά του Ελληνισμού.

Αφίσες τοιχοκολλήθηκαν και στην Αστόρια αλλά και στο Λονγκ Άιλαντ Σίτυ, σε πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό, στην Πλατεία των Αθηνών, σε Εκκλησίες, έξω από συλλόγους αλλά και σε πάρκα της περιοχής.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κύκλους της ομογένειας λόγω της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Η δυσαρέσκεια έχει ήδη εκδηλωθεί με το ψήφισμα της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ το οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά αλλά και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ με μία ομόφωνη απόφαση χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ανεπιθύμητους στις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης έγραψε στο facebook μεταξύ άλλων «η ομογένεια βράζει για την παρουσία Τσίπρα!
όλο το ρεπορτάζ!
χιλιάδες φέιγ βολάν στο Κουήνς χαρακτηρίζουν και πάλι ανεπιθύμητο τον Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλοντας την συμφωνία των Πρεσπών!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!»

Μάλιστα νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το ελληνικό Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης επέλεξε την αίθουσα “Diplomat Ballroom” του ξενοδοχείου Plaza, προκειμένου να δεξιωθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα το βράδυ -ώρα Ελλάδας- προκειμένου ν’ αποφύγει την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας ομογενών, για το θέμα των Σκοπίων.

Η πολυτελής σάλα του ξενοδοχείου “Plaza” βρίσκεται μέσα στο “δακτύλιο προστασίας“ της αμερικανικής αστυνομίας γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ.

Διαβάστε την συνέχεια...