ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Από την Κρήτη στην… Τανζανία !

Από την Κρήτη στην… Τανζανία !

Θα διανύσουν χιλιόμετρα για να βρεθούν σε ένα άγνωστο μέρος και να βοηθήσουν άγνωστους ανθρώπους. Σε μερικές βδομάδες θα ξεκινήσουν για το μεγάλο ταξίδι στην περιοχή Miseni στην Τανζανία, όπου θα συμβάλλουν στη δημιουργία κουζίνας και τουαλετών στο Δημοτικό σχολείο του χωριού καθώς και στην ανέγερση ενός κέντρου παραγωγής επαναχρησιμοποιούμενων προϊόντων γυναικείας υγιεινής.

Οι Ηρακλειώτες Σαράντης Σιμάκης, Χάρις Κοκκιάδη και η αρχιτέκτονας που έχει συνδέσει τη ζωή της με τα Χανιά, Βάσια Κατραμαδάκη, μιλούν στην «Π» για το επικείμενο ταξίδι τους που θα τους προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ζωής. Τη δράση οργανώνει ο οργανισμός Wheeling2help.

Από το Νεπάλ στην Τανζανία
Τους προηγούμενους μήνες είχε βρεθεί στο μακρινό Νεπάλ για να συνεισφέρει στην ανοικοδόμηση σπιτιών και τώρα βάζει πλώρη για μία άλλη ήπειρο, «θα ταξιδέψω στην Αφρική, αυτή τη φορά σε ένα άλλο μέρος, σε έναν άλλο πολιτισμό, πάμε να ζήσουμε και να προσφέρουμε στους ανθρώπους που μας έχουν καλέσει», αναφέρει ο ιδρυτής του Εθελοντικού Σωματείου με τον διακριτικό τίτλο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., κ. Σαράντης Σιμάκης.

Στο πλευρό του θα έχει και άτομα που ήταν μαζί του στο Νεπάλ, «ήθελα να ζήσω και έναν άλλο πολιτισμό, αυτά είναι εμπειρίες ζωής, πιο πολύ κερδίζεις προσωπικά εσύ παρά από ό,τι προσφέρεις οικονομικά.

Πήρα την απόφαση να ξαναζήσω μία τέτοια εμπειρία διαφορετική» εξηγεί.

Σε ερώτηση αν με το ταξίδι του στο Νεπάλ συνειδητοποίησε πως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό, αναφέρει πως «εκεί οι άνθρωποι δε γνωρίζουν τι γίνεται έξω στους άλλους πολιτισμούς, λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Έχουν μάθει να είναι με τα λίγα και να ζουν με το χαμόγελο στα χείλη, παρά τις δυσκολίες.

Εδώ μιλάμε για μια κρίση αξιών που έχει επέλθει μέσα από την οικονομική κρίση κατά κύριο λόγο και έχει σαν συνέπεια να οδηγούμαστε στις καταστάσεις της εσωστρέφειας αντί τις εξωστρέφειας, που είναι ωραίο οι άνθρωποι να μοιράζονται πράγματα».

Τονίζει μάλιστα: «ευελπιστώ να γυρίσουμε γεροί και να μοιραστούμε εμπειρίες από αυτό το μαγευτικό μέρος».

Στην Τανζανία θα βρίσκεται το διάστημα από 15 ως 25 Νοεμβρίου, θα είναι στο χωριό Gongo για να βοηθήσει στη δημιουργία κουζίνας και τουαλέτας για το τοπικό σχολείο.

Με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και οι γονείς δεν θα ανησυχούν για την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών των παιδιών τους ή για τη μετάδοση ασθενειών λόγω έλλειψης υγιεινής.

«Δεν θα κάνουμε όμως το ταξίδι στην περιοχή Miseni μόνο για να χτίσουμε, αλλά και για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά, να γίνουμε μέρος της καθημερινότητάς τους, να γιορτάσουμε μαζί τους, να παίξουμε με τα παιδιά και να δημιουργήσουμε μία σχέση, η οποία θα μας δώσει τόσα πολλά πίσω και θα μας δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα κουβαλάμε για καιρό» αναφέρει στο κάλεσμά του.