Με ανακοίνωση, την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το newshub.gr, η οικογένεια Καλομοίρη, αναφέρεται στην καταδικαστέα πράξη της βεβήλωσης του τάφου του Λευτέρη Καλομοίρη.
Μετά τη μήνυση η οποια υποβλήθηκε κατά αγνώστων και την εύλογη απορία που εκφράζουν τα μέλη της οικογένειας για τη βεβήλωση αλλά και το πως μετακινήθηκε η μαρμάρινη πλάκα του τάφου (η οποία όταν τοποθετήθηκε, όπως αναφέρουν, χρειάστηκαν τρία άτομα), η οικογένεια ανακοινώνει τα παρακάτω:
«Η βεβήλωση του τάφου του Λευτέρη Καλομοίρη αποτελεί μια αποτρόπαιη, ανήθικη και ανίερη πράξη, που μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα και τη θέση που πρέπει να τηρήσουμε ΟΛΟΙ μας. Όσο ανίερη είναι η ίδια η πράξη από μόνη της, άλλο τόσο ανίερες είναι και οι φτηνές δικαιολογίες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ανδρεία δεν αποτελεί η τέλεση μιας πράξης αλλά η ανάληψη των ευθυνών της. Είναι ευνόητο ότι “αέρας” δεν φύσηξε τοπικά και επιλεκτικά ανάμεσα σε τόσα μνήματα, με τόση μανία και μίσος στο μνήμα του Λευτέρη Καλομοίρη. Ένα μνημειο-στολιδι, προσέλευσης πολύ κοσμου, που με τόση αγάπη έφτιαξε η οικογένειά του ως το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για την ΑΞΙΑ αυτού του Ανθρώπου. Είναι πολύ λυπηρό που αυτός ο λαϊκός ποιητής, ο αυθεντικός χορευτής και δάσκαλος, ο αγνός και τίμιος άνθρωπος κυνηγήθηκε, δολοφονήθηκε και ατιμαστηκε όντας νεκρός εντός Ανωγείων, παρόλο που ο ίδιος υπήρξε προασπιστης των Ανωγειανων παραδόσεων, εκπαιδεύοντας γενιές Ανωγειανων και μη μαθαίνοντας τους να πατούν στις ρίζες μας και στο δρόμο του σεβασμού και τση ανθρωπιάς. Αναμφίβολα ανέδειξε και τίμησε τα Ανώγεια εκτός Κρήτης αλλά και εκτός Ελλάδος. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι. Όσοι δεν μιλάνε και καλύπτουν τα εγκλήματα συναινούν και το λεγόμενο “κουκουλωμα” που πάει δυστυχώς να γίνει έθιμο πρέπει να ξεσκεπαστει. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι αν οι φερόμενοι τέτοιων αισχρων πράξεων δεν καταδειχθουν και αποδοκιμάστουν από την ίδια την κοινωνία και συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας , πολύ λυπάμαι ότι κινδυνεύουμε όλοι ζωντανοι-νεκροι.
Καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες να χτυπήσουν τη ρίζα του κακού λαμβάνοντας δραστικά μέτρα και όχι να μένουμε σε ευχολογιες.
Σε αυτούς που το έκαναν απαντούμε ότι εκεί που βρίσκεται ο Λευτέρης Καλομοίρης δεν μπορούν να του κάνουν κανένα άλλο κακό , διότι βρίσκεται στις καρδιές του κόσμου και ότι με αυτήν την καταπτυστη πράξη βεβηλωσαν τη δική τους μαύρη ψυχή. Και μην ξεχνάμε ότι πάνω ακόμα και από το υπεροπτικό εγώ μας βρίσκεται μόνο ο Θεός».
Σήμερα η εικόνα του τάφου του Λευτέρη Καλομοίρη είναι αυτή που παρουσιάζει το newshub.gr για το πως ήταν ο τάφος πριν και πως μετά την αποτρόπαια ενέργεια:
(Πριν τη βεβήλωση)
(Μετά την βεβήλωση)
newshub