ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Χιλιάδες οικογένειες υιοθέτησαν κατοικίδια στην αρχή της καραντίνας και τώρα προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν

Χιλιάδες οικογένειες υιοθέτησαν κατοικίδια στην αρχή της καραντίνας και τώρα προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, ένα στα τέσσερα άτομα που αγόρασαν κατοικίδια εν μέσω πανδημίας παραδέχονται ότι δεν το σκέφτηκαν αρκετά, ενώ ένας στους 5 αγοραστές απάντησαν ότι δεν ξέρουν αν θα ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους μετά την καραντίνα.

Σχεδόν ταυτόχρονα με το πρώτο lockdown, παρατηρήθηκε μια κατακόρυφη αύξηση στην αγορά και την υιοθεσία κατοικίδιων ζώων, κυρίως σκύλων.

 

 

Ο εγκλεισμός με την επακόλουθη μοναξιά οδήγησαν πολλούς στην αναζήτηση ζώων συντροφιάς, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που δεν το σκέφτηκαν σοβαρά και αποφάσισαν να αναλάβουν παρορμητικά μια τέτοια ευθύνη.

Όπως αναφέρουν οι Times, χιλιάδες είναι οι οικογένειες που, λίγους μήνες μετά, έχουν μετανιώσει την απόφασή τους και προσπαθούν να επιστρέψουν ή να πουλήσουν τα κατοικίδιά τους.

Η φιλοζωική οργάνωση Dogs Trust έχει καταγράψει περισσότερες από 1,800 κλήσεις από ανθρώπους που δεν θέλουν πια τα ζώα που υιοθέτησαν. Συνήθως, προσθέτουν, πρόκειται για κουτάβια μικρότερα του ενός έτους.

 

Ο επικεφαλής της φιλοζωικής απευθύνθηκε σε όσους σκέφτονται να υιοθετήσουν κατοικίδια, προτρέποντάς τους να το σκεφτούν σοβαρά: «Ένας σκύλος μια τεράστια και μακροχρόνια δέσμευση. Οι περισσότεροι σκύλοι ζουν 10 με 15 χρόνια», προειδοποίησε.

 

Γρήγορα, ο ενθουσιασμός χάθηκε και αρκετοί ήταν αυτοί που συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν υπολογίσει τον χρόνο και τα χρήματα πρέπει να διαθέσει κανείς σε ένα κατοικίδιο.

 

Και, δυστυχώς, το τίμημα τελικά το πλήρωσαν οι μόνοι που δεν έφταιγαν σε τίποτα: τα ζώα.

 

 

Πηγή: ieidiseis.gr