ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Διευθύντρια ΜΕΘ ΑΧΕΠΑ: Ακούμε ασθενείς να φωνάζουν «σας παρακαλώ, λυτρώστε με»

Διευθύντρια ΜΕΘ ΑΧΕΠΑ: Ακούμε ασθενείς να φωνάζουν «σας παρακαλώ, λυτρώστε με»

Στη δίνη της πανδημίας παραμένει η Θεσσαλονίκη. Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης.

Συγκλονίζουν τα λόγια της διευθύντριας ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.

 

 

Όπως εξήγησε η Ελένη Γκέκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, το ΑΧΕΠΑ “είναι γεμάτο όλες τις ώρες” και στη Μονάδα είναι γεμάτα τα 42 στα 42 κρεβάτια.

 

“Εύχομαι να μην ζήσουμε τις καταστάσεις που έζησε η Ιταλία την άνοιξη. Συγκριτικά όμως με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη ζει όλη την τραγική κατάσταση που περνάει αυτή τη στιγμή όλη η Βόρεια Ελλάδα”, ανέφερε και χαρακτήρισε “πάρα πολύ άσχημη” και “τραγική” την κατάσταση που επικρατεί.
Επισήμανε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες, εκφράζοντας την ανησυχία της γιατί όπως ανέφερε έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με Covid και στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται ασθενείς ακόμη και 37 ετών.

 

“Υπάρχει φόβος. Οποίος πει ότι δεν φοβάται λέει ψέματα”, τόνισε για να προσθέσει ότι η ψυχολογία των γιατρών είναι πολύ άσχημη και πως ο ένας προσπαθεί να στηρίξει τον άλλον, χωρίς να το δείχνουν στους ασθενείς.

 

 

“Ακούμε τους ασθενείς που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση να φωνάζουν ‘σας παρακαλώ λυτρώστε με. Κοιμήστε με να κοιμηθώ να με βοηθήσετε'”, ήταν τα λόγια της διευθύντριας ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

 

 

https://www.rthess.gr