ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Δυο κολλητοί Ρεθυμνιώτες με καρδιά λιονταριού – Διένυσαν 100χλμ. κι έσπασαν ΟΛΑ τα ρεκόρ!

Δυο κολλητοί Ρεθυμνιώτες με καρδιά λιονταριού – Διένυσαν 100χλμ. κι έσπασαν ΟΛΑ τα ρεκόρ!

 

Δύο Κρητικοί από το Ρέθυμνο, οι Γιώργος Διαλεκτάκης και Γιώργος Σαλονικιός, συγκίνησαν τους πάντες με τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους, καθώς απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο κι ακατόρθωτο, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Ο Γ. Διαλεκτάκης έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από σοβαρό ατύχημα που είχε πριν από καιρό.

Ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε και μαζί με τον φίλο του, Γ. Σαλονικιό, αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στον πρωτότυπο αγώνα της Σπάρτης.

Οι δύο νέοι, όπως γράφει το lakonikos.gr, συμμετείχαν για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο σε επίσημο αγώνα υπερμαραθωνίου στη χώρα και μάλιστα με τη χρήση συμβατικού και όχι αγωνιστικού αμαξιδίου.

Αυτό δεν τους εμπόδισε να διανύσουν παρέα τον αγώνα των 24 ωρών και μάλιστα να καταρρίψουν κατά 18 λεπτά την προηγούμενη επίσημη παγκόσμια επίδοση στα 50 χλμ. με αμαξίδιο. Μάλιστα, οι δύο αθλητές συνέχισαν το αξιέπαινο εγχείρημά τους για ακόμα 50 χλμ., δηλαδή σύνολο 100 χλμ. επί της οδού Κ. Παλαιολόγου.

 

 

Οι δύο Κρητικοί συγκέντρωσαν τα βλέμματα όλων, όχι για την «ιδιαιτερότητά» τους, αλλά για το μεγαλείο ψυχής και την απαράμιλλη τόλμη που επέδειξαν. Άξια παραδείγματα ανθρώπων για μικρούς και μεγάλους, που αποδεικνύουν πως τίποτα δεν τελειώνει όταν όλα μοιάζουν να ανατρέπονται. Το «ταξίδι» πρέπει να ολοκληρώνεται στον προορισμό του…

 

 

 

 

daynight.gr