ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Έδωσαν ληγμένα γάλατα σε παιδιά δημοτικού σχολείου

Έδωσαν ληγμένα γάλατα σε παιδιά δημοτικού σχολείου

Ληγμένα γάλατα δόθηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Πάτρας στο πλαίσιο του προγράμματος διανομής τροφίμων.

Όπως μετέδωσε το OPEN και ο δημοσιογράφος Νίκος Γιάπρακας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» δόθηκαν γάλατα σε 250 παιδιά και κάποια εξ αυτών είχαν λήξει.

 

Τα ληγμένα προϊόντα έγιναν αντιληπτά από τους δασκάλους που αμέσως ενημέρωσαν τους γονείς, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και στο υπουργείο Παιδείας καθώς υπάρχει διαγωνισμός για την προμήθεια των συγκεκριμένων ειδών.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Κλάδης τόνισε ότι η αντίδραση της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου ήταν άμεση όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ενημέρωσαν όλους τους γονείς των 200 περίπου μαθητών να μην καταναλώσουν το γάλα.

Ο Νικόλαος Κλάδης επισήμανε ότι οι συσκευασίες που εντοπίστηκαν με ληγμένη ημερομηνία ανάλωσης ήταν λίγες, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί όλη η παρτίδα του προϊόντος που είχε διανεμηθεί στους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Πάτρας.

 

 

Ο Νικόλαος Κλάδης τόνισε επίσης ότι υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία διανομής που έχει την ευθύνη, ενώ θα ενημερωθούν και τα αρμόδια υπουργεία που υλοποιούν το πρόγραμμα.

Τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιούν τα τελευταία χρόνια Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Το ανωτέρω Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές- μαθήτριες δημοτικών σχολείων προεπιλεγμένων περιοχών της χώρας.

 

 

alldaynews.gr