ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Είδε μάλλον σε ταινία το κόλπο με το αλουμινόχαρτο, αλλά τον έπιασαν στο αεροδρόμιο

Είδε μάλλον σε ταινία το κόλπο με το αλουμινόχαρτο, αλλά τον έπιασαν στο αεροδρόμιο

Σκόπευε να ταξιδέψει από Ηράκλειο για Αθήνα και από ‘κει για Γαλλία, ωστόσο ο έλεγχος στην αποσκευή …ανέβαλε το ταξίδι του.

 

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, συνελήφθη σήμερα το πρωί ένας 75χρονος Γάλλος, ο οποίος βρέθηκε να έχει στην αποσκευή του ένα πιστόλι και 11 σφαίρες. Ο 75χρονος διαμένει κάποιους μήνες του χρόνου στην Κρήτη και το υπόλοιπο διάστημα επιστρέφει στη χώρα του. Σήμερα το πρωί σκόπευε να ταξιδέψει από Ηράκλειο για Αθήνα και από ‘κει για Γαλλία. Ωστόσο ο έλεγχος στην αποσκευή …ανέβαλε το ταξίδι του.

 

 

Αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα ειδοποιήθηκαν για το όπλο και τις σφαίρες τα οποία είχαν εντοπίσει λίγο νωρίτερα κατά τον έλεγχο x-ray υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι. Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι ο Γάλλος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κειμήλιο του παππού του και το έχει πάντα μαζί του. Ισχυρισμός με μεγάλη …πέραση σε ανάλογες περιπτώσεις σύλληψης κρητικών. Και όπως σχολίασαν με χιούμορ κύκλοι του αεροδρομίου “έχει πλήρως ενσωματωθεί με τα ήθη, τα έθιμα και τις συνήθεις κρητικών”.

Το ντεσου της υπόθεσης είναι ότι ο 75χρονος είχε τυλίξει το πιστόλι και τις σφαίρες με αλουμινόχαρτο, πιστεύοντας προφανώς ότι δεν θα τις βρει ο έλεγχος. Μάλλον “ξεπατίκωσε” την ιδέα από κάποια αστυνομική ταινία. Στην πραγματικότητα όμως δεν …περπάτησε.

 

 

 

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Συνελήφθη, σήμερα (07.12.2022) το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (07.12.2022) το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον αλλοδαπό.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

 

 

Φωτογραφία από paulsaa από το Pixabay