ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Εισαγγελέας Στέλνει Στο Εδώλιο Τον Μπουτάρη

Εισαγγελέας Στέλνει Στο Εδώλιο Τον Μπουτάρη

Αυτό το μάθατε;Την παραπομπή του Γιάννη Μπουτάρη σε δίκη ζητά η εισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη. Ο λόγος; Οι οικονομικές ατασθαλίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Mαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στέλνει στο εδώλιο και πρώην µέλη του ∆Σ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

H εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του Γιάννη Μπουτάρη αναφορικά µε τις διπλές αμοιβές που εισέπραττε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Εϊπίδης, την εποχή που ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους με υπόµνηµά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ήταν πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας:

«Στη συμβολική και σύντονη θητεία µου δεν είχα διαχειριστική εξουσία.»Βρέθηκα αντιμέτωπος µε µία παγιωμένη κατάσταση η οποία ουδέποτε είχε αμφισβητηθεί τόσο από τη νομική υπηρεσία του Φεστιβάλ όσο και από τις ελεγκτικές Αρχές».

roula_manika
Ακόµη, ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορείται ότι, ως πρόεδρος του ∆Σ του Φεστιβάλ, ενέχεται και στην παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους, που χαρακτηρίστηκαν, η µία ως προϊστάμενη λογιστηρίου γραφείου Αθηνών και η δεύτερη ως προϊστάμενη διεύθυνσης προσωπικού, λαμβάνοντας επιπλέον χρήματα και προκαλώντας οικονομική ζημιά στην περιουσία του Φεστιβάλ.

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η αντεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι για κακουργηματική «απιστία από κοινού» σε βάρος Νοµικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

ΠΗΓΗ greekpress.gr