ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Ένας 4χρονος «παιδί-θαύμα» με IQ 154 έγινε μέλος της Mensa [βίντεο]

Ένας 4χρονος «παιδί-θαύμα» με IQ 154 έγινε μέλος της Mensa [βίντεο]

Ο εκπαιδευτικός ψυχολόγος τον περιέγραψε ως «παιδί ανώτερης νοημοσύνης».

 

Ο 4χρονος Brainy Izaak Miller έκανε το τεστ Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler με τον εκπαιδευτικό ψυχολόγο, Peter Kongton.

Ο Kongton συνέστησε στους γονείς του να επιστρέψουν μετά από δύο έως τέσσερα χρόνια για να παρατηρήσουν τη βελτίωση του IQ του.

 

 

Στην έκθεσή του περιέγραψε τον 4χρονο ως «παιδί ανώτερης νοημοσύνης».

 

 

 

 

O Brainy Izaak Miller έχει IQ 154, πέρασε το test εισαγωγής στη Mensa σε ηλικία τριών ετών και τώρα ανήκει και επίσημα στο διάσημο κλαμπ.

Για να γίνει κάποιος μέλος της Mensa πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Το αγόρι έμαθε μόνο του να διαβάζει βιβλία από δύο χρονών και μπορεί να γράφει το αγγλικό, το ελληνικό και το αραβικό αλφάβητο, αν και δεν έχει ελληνικές ή αραβικές ρίζες.

«Ο Izaak είναι το μόνο παιδί μου, οπότε σοκαρίστηκα όταν μια μέρα μπορούσε να διαβάσει. Ήταν κάτι περισσότερο από το να είσαι έξω μαζί του και να διαβάζεις πινακίδες στο λεωφορείο και το μετρό, να διαβάζεις ονόματα σταθμών και οδηγίες σε αφίσες όπως “παρακαλώ καθίστε”», δηλώνει η μητέρα του.

 

 

 

«Ο κόσμος τον κοίταζε και ρωτούσαν αν πηγαίνει σχολείο γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένα τόσο μικρό παιδί μπορούσε να διαβάσει. Κάθε φορά που περπατώ έξω από το σπίτι, κάποιος τον συγχαίρει», λέει ακόμη, ενώ καταλήγει λέγοντας:

«Έπρεπε να το πω στον παιδικό του σταθμό για τα αραβικά. Νόμιζαν ότι έγραφε ακαταλαβίστικα πράγματα. Το πίστευαν αυτό γιατί κανείς τους δεν ήξερε το αλφάβητο».

 

 

 

top news