ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Ενδείξεις εγκυμοσύνης – Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα εγκυμοσύνης

Ενδείξεις εγκυμοσύνης – Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα εγκυμοσύνης

Πότε αρχίζουν τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να ερμηνεύσετε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας. Οπότε όταν υποψιάζεστε ότι είστε έγκυος, λογικό είναι να ανυπομονείτε να το επιβεβαιώσετε.
Ένας εύκολος τρόπος για να μάθετε αν είστε έγκυος είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης που μπορείτε να το αγοράσετε από το φαρμακείο. Τα πιο εξελιγμένα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν την πρώτη μέρα καθυστέρησης της περιόδου. Είναι πάνω από 95% ακριβή και μπορούν ακόμα να σας ενημερώσουν, κατά προσέγγιση, για το πόσων εβδομάδων έγκυος είστε. Αν ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος, είναι σημαντικό να κλείσετε ένα ραντεβού με το γυναικολόγο σας για τον πρώτο σας προγεννητικό έλεγχο.

Πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης:

καθυστέρηση περιόδου

συχνή διούρηση

ευαίσθητα, μουδιασμένα, πρησμένα στήθη

“”πρωινές ζαλάδες””, μία αίσθηση ναυτίας που μπορεί να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

αλλαγές στο χρώμα του δέρματός σας: σκουραίνει η άλως (η περιοχή γύρω από τη θηλή), σκουραίνει το χρώμα των φλεβών στο στήθος, εμφανίζεται μία σκούρα γραμμή από τον αφαλό μέχρι το εφηβαίο

λαχτάρα για φαγητό

διαρκής αίσθηση κούρασης και υπνηλίας

Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας το συντομότερο δυνατόν. Στην εξέταση που θα σας κάνει, θα δει και άλλα σημάδια που μπορούν να επιβεβαιώσουν μία εγκυμοσύνη, όπως αλλαγές στο χρώμα ή τη σκληρότητα του τραχήλου, αλλαγές στη μήτρα, μπορεί να ακούσει το χτύπο της καρδιάς του εμβρύου ή να το εντοπίσει με υπέρηχο. Αν είστε έγκυος, ο γυναικολόγος σας θα ορίσει μία σειρά από προγεννητικά ραντεβού, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εγκυμοσύνη.

pampers.gr