ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ενός Λεπτού Σιγή Τη Δευτέρα Στα Ελληνικά Σχολεία Για Τον Δολοφονημένο Γάλλο Καθηγητή

Ενός Λεπτού Σιγή Τη Δευτέρα Στα Ελληνικά Σχολεία Για Τον Δολοφονημένο Γάλλο Καθηγητή

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της επικράτειας την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, τιμώντας τη μνήμη του εκπαιδευτικού, που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης στις 16 Οκτωβρίου 2020

 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ανάλογη δράση προς τιμήν του Σαμουέλ Πατί (Samuel Paty) έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στα σχολεία της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία συζητήθηκε χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της Άτυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 

Από ελληνικής πλευράς, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και έτσι ήδη η σχετική εγκύκλιος, υπογεγραμμένη από την αρμόδια υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, έχει σταλεί στα σχολεία.

 

Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 θα τηρηθεί, εντός του κάθε τμήματος από τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Samuel Paty, εκπαιδευτικού, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020».

 

 

Πηγή: tilestwra.com