ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Eντυπωσιακή ανακάλυψη στην Κρήτη : Βρέθηκε κρυμμένο υποθαλάσσιο σπήλαιο !

Eντυπωσιακή ανακάλυψη στην Κρήτη : Βρέθηκε κρυμμένο υποθαλάσσιο σπήλαιο !

Οι δύτες στην Κρήτη επέστρεψαν εντυπωσιασμένοι. Οι εικόνες που είδαν και τράβηξαν σε βίντεο εντυπωσιάζουν…
Σε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη προχώρησαν δύτες του Chania Diving Centre στην Κρήτη. Μετά από επίμονες προσπάθειες, εντόπισαν και εξερεύνησαν για πρώτη φορά μια υποθαλάσσια σπηλιά στην περιοχή της Σπάθας.

«Δεν ήταν τυχαία η ανακάλυψη του σπηλαίου, ψάχναμε έξι χρόνια και καταφέραμε να το βρούμε με συστηματική έρευνα» ανέφερε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του κέντρου, Νίκος Γιαννουλάκης.

Όπως τόνισε, γεωλογικοί χάρτες ήταν αυτοί που έδωσαν τις υποψίες και τις ενδείξεις για την ύπαρξη σπηλαίου στην συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο, για την ώρα κάθε άλλο παρά επισκέψιμο είνα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε συχνές επισκέψεις, πρέπει πρώτα να γίνει εξερεύνηση και χαρτογράφηση. Είναι τελείως ανεξερεύνητο, οπότε θα χρειαστούν έμπειροι δύτες, συντονισμένες προσπάθειες ατόμων που είναι εξειδικευμένοι στην σπηλαιοκατάδυση» κατέληξε ο κύριος Γιαννουλάκης.

Για αυτούς ακριβώς τους σκοπούς, έχει συσταθεί ομάδα, πέρα από το απλό καταδυτικό πλαίσιο, που δοκιμάζει εξερευνήσεις σπηλαίων, ναυαγίων κλπ. Το βίντεο από τα άδυτα της σπηλιάς είναι εντυπωσιακό και δείχνει τις εικόνες που αντίκρισαν οι δύτες στην Κρήτη.