ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Έρχεται» κυκλώνας: Πόσο θα επηρεάσει την Κρήτη;

«Έρχεται» κυκλώνας: Πόσο θα επηρεάσει την Κρήτη;

Τι εκτιμούν οι μετεωρολόγοι για την πορεία του κυκλώνα

Αντικρουόμενες είναι οι απόψεις για τον κυκλώνα που θα «χτυπήσει» την χώρα μας και συγκεριμένα το Ιόνιο καθώς δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία του. Σύμφωνα με το meteo.gr υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να επεκταθεί ο κυκλώνας ανατολικά προς την Κρήτη το Σάββατο, αλλά θα υπάρξουν νεότερες ανοικοινώσεις.

Πάντως διαφορετική άποψη έχει ο μετεωρολόγος κ.Λέκκας που θεωρεί ότι έγινε «πολύ θόρυβος χωρίς λόγο για τον Ξενοφώντα» – που ήδη επηρεάζει την υπόλοιπη χώρα-καθώς εκτιμά ότι δεν θα επηρεαστεί το νησί μας, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις του έρχονται ισχυροί νοτιάδες.

(Η πορεία του κυκλώνα σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα)

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

«Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία.

Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη».

Μ.Λέκκας: Υπερβολικός θόρυβος για τον “Ξενοφώντα”

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Λέκκα που μίλησε στο ράδιο 9,84 ένα νέο δυναμικό φαινόμενο με ισχυρούς νοτιάδες θα αρχίσει να αναπτύσσεται από την Παρασκευή, που αν εξελιχθεί ραγδαία, τότε πραγματικά μπορεί θα μας προβληματίσει, όπως υποστηρίζει.

Δεμένα τα πλοία

Πάντως τα πλοία παραμένουν δεμένα λόγω των ισχυρών ανέμων. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση των πλοιάρχων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας – Αγιόκαμπος, Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Πάντως καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα η αύριο να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις. δρομολογίων.

neakriti.gr

Διαβάστε την συνέχεια...