ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Έρχονται Τεστ Κορωνοϊού Για Σκύλους Και Γάτες

Έρχονται Τεστ Κορωνοϊού Για Σκύλους Και Γάτες

Μόνο τα κατοικίδια που εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό ή δυσκολίες στην αναπνοή μετά την έκθεσή τους σε ανθρώπους φορείς του ιού θα εξετάζονται.

Η κυβέρνηση της Σεούλ ανακοίνωσε ότι σκύλοι και γάτες που είναι κατοικίδια θα υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 αν εμφανίζουν συμπτώματα.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την καταγραφή της πρώτης περίπτωσης μόλυνσης με κορονοϊό σε ζώο, συγκεκριμένα ένα γατάκι.

Μόνο τα κατοικίδια που εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό ή δυσκολίες στην αναπνοή μετά την έκθεσή τους σε ανθρώπους φορείς του ιού θα εξετάζονται.

Το κατοικίδιο θα πρέπει να τίθεται σε καραντίνα στο σπίτι αν διαγνωστεί θετικό στον ιό, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο να στέλνεται σε μονάδα απομόνωσης εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις για μετάδοση της Covid-19 μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Ωστόσο, αν ο ιδιοκτήτης του ζώου νοσηλεύεται με Covid-19 ή είναι πολύ άρρωστος για να το φροντίσει, το κατοικίδιο θα μπαίνει σε καραντίνα σε ειδική κρατική δομή.

 

Η κυβέρνηση υπενθυμίζει επίσης τους κατοίκους να κρατούν τα κατοικίδιά τους «τουλάχιστον δυο μέτρα μακριά από άλλους ανθρώπους και άλλα κατοικίδια όταν τα βγάζουν βόλτα». Νωρίτερα μέσα στο μήνα, διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό ένα γατάκι σε θρησκευτική δομή της πόλης Jinju. Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως μια μητέρα με την κόρη της, που διέμεναν στη συγκεκριμένη δομή, είχαν μεταδώσει τον ιό στο ζώο. Και οι δυο διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό.

Ειδικοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως είναι εξαιρετικά απίθανο ένας σκύλος ή μια γάτα να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους, αν και έρευνες έχουν δείξει ότι οι γάτες μπορεί να μεταφέρουν τον ιό και να τον μεταδώσουν σε άλλες γάτες.

 

Πηγή : news247.gr