ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Έρευνα αποκαλύπτει πως ένα κακό αφεντικό μπορεί να αρρωστήσει τους εργαζόμενους

Έρευνα αποκαλύπτει πως ένα κακό αφεντικό μπορεί να αρρωστήσει τους εργαζόμενους

Για το 75% των Ανθρώπων , τα αφεντικά, αποτελούν σημαντική αιτία άγχους στην δουλειά τους. Ένα άρθρο του Linkedin που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Quartz αποκαλύπτει ότι ένα κακό αφεντικό μπορεί να είναι τόσο επιβλαβές για τους εργαζόμενους όσο και το παθητικό κάπνισμα.

Το άρθρο λέει επίσης πως όσο περισσότερο παραμένετε σε μια δουλειά που εργάζεστε για κάποιον που σας αγχώνει, τόσο μεγαλύτερη είναι η βλάβη στην σωματική και ψυχική σας υγεία.

Χειρότερο από τα τσιγάρα

Οι ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου του Στάντφορτ στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσαν στοιχεία από πάνω από 200 μελέτες και διαπίστωσαν ότι το άγχος στην δουλειά μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβές για την υγεία όσο και η έκθεση σε σημαντικό ποσοστό καπνού από τα τσιγάρα άλλων ανθρώπων, όπως ακριβώς και το παθητικό κάπνισμα. Ο κύριος λόγος για το άγχος στην δουλειά για τους περισσότερους υπαλλήλους είναι ο κίνδυνος να χάσουν την δουλειά τους.

Επομένως, οι πιθανότητες είναι ότι αυτοί οι υπάλληλοι είναι κατά 50% πιο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας σε σχέση με τους συναδέλφους τους. Οι υπάλληλοι σε μια απαιτητική δουλειά είναι αναμενόμενο να αποδώσουν περισσότερο από όσο μπορούν και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για οξεία προβλήματα υγείας κατά 35%. Σε μερικές περιπτώσεις, τα προβλήματα με τα αφεντικά είναι απλώς θέματα σχέσεων. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα αφεντικά όπως η Miranda Priestly ( από το The Devil Wears Prada) στην πραγματική ζωή. Αλλά πώς αναγνωρίζετε αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία ή στην δεύτερη; Τα κακά αφεντικά είναι υπερβολικά επιθετικά, ναρκισσιστές ακόμη και βίαιοι μερικές φορές.

Συχνά λένε φράσεις όπως «Πάντα το κάναμε με αυτόν τον τρόπο», «Μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που έχεις καν δουλειά» και «Αυτό το μέρος είναι χάος όταν δεν είμαι εγώ τριγύρω». Δεδομένου των σημερινών συνθηκών στην αγορά, δεν είναι εύκολη απόφαση κάποιος να εγκαταλείψει την δουλειά του και να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό συνήθως γίνεται συνήθεια και το επίπεδο κινήτρων μειώνεται…

Εδώ βρίσκονται μερικές απλές στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε στιγμές επαγγελματικής κρίσης:

Κάντε μια λίστα με καθημερινούς στόχους και διαγράψτε τους όταν τους πετυχαίνετε. Αυτό το αίσθημα ότι ολοκληρώσατε κάτι μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις των e–mail και το τηλέφωνο της δουλειάς σας το Σαββατοκύριακο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε την προσωπική σας μπαταρία για λίγο.

Μετάφραση: L.C από το apost.com

[awakengr]
Διαβάστε την συνέχεια...