ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Εστειλαν ΕΝΦΙΑ Σε Άτομα Που Δεν Έχουν Σπίτι

Εστειλαν ΕΝΦΙΑ Σε Άτομα Που Δεν Έχουν Σπίτι

Ανησυχία προκαλεί ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που καλεί τους φορολογουμένους να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2018. Το εν λόγω μήνυμα εστάλη στα e-mails χιλιάδων φορολογουμένων που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία και οι οποίοι έντρομοι αντίκρισαν το ειδοποιητήριο της Εφορίας.

Αν και το μήνυμα προκάλεσε αρχικά πανικό, ωστόσο μετά την είσοδό τους στο ΤAXISnet οι άτυχοι φορολογούμενοι διαπίστωσαν πως έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό τους μηδενικά εκκαθαριστικά και μηδενικές βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ.

Το μήνυμα της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:


«ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ
Μετά τη σύνθεση της δήλωσης ΕΝΦΙΑ έτους 2018, σας κοινοποιούμε, κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013, την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου.
Στην ιστοσελίδα www.aade.gr, επιλογή “Πολίτες // Ακίνητα // Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ // Eίσοδος στην εφαρμογή”, επιλέγοντας “Ετος 2018”, μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε την εκδοθείσα πράξη. Εναλλακτικά, για απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή πατήστε εδώ».

Στο TAXISnet
«Σε περίπτωση βεβαίωσης οφειλής, από την εφαρμογή “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” του TAXISnet, μπορείτε:
-να ενημερωθείτε για πληρωμές που έχετε ήδη πραγματοποιήσει,
-να ενημερωθείτε για τυχόν οφειλόμενα ποσά – την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους,
-να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών».

Φέτος πρώτη φορά ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να πληρωθεί είτε εφάπαξ είτε στις προγραμματισμένες δόσεις απευθείας μέσω του TAXISnet, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

ethnikosmaxitis.gr

Διαβάστε την συνέχεια...