ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Έσβησε» Ο 8χρονος Χρήστος Που Έδινε Μάχη Με Το Ραβδομυοσάρκωμα Οφθαλμικού Κόγχου

«Έσβησε» Ο 8χρονος Χρήστος Που Έδινε Μάχη Με Το Ραβδομυοσάρκωμα Οφθαλμικού Κόγχου

Ο 8χρονος Χρήστος Κωστόπουλος πέθανε σήμερα μετά από πολυετή μάχη που έδινε με το ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου. Το παιδί το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ «Παίδων Αγία Σοφία».

 

 

Η διάγνωση είχε γίνει από το 2014 και μέχρι σήμερα ο μικρός ήρωας στεκόταν με σθένος απέναντι στον καρκίνο, έχοντας κάνει 3 χειρουργεία και δεκάδες χημειοθεραπείες.

Eίχαμε αναδείξει την περιπέτεια της υγείας του 8χρονου καθώς εξαιτίας αυτής η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και αδυνατούσε να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα.

Στο πλευρό του μικρού Χρήστου είχαν βρεθεί και αρκετοί διάσημοι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορεί να κάνει τις θεραπείες τους.

 

 

 

Τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Χρήστου.

 

 

 

 

Τι είναι το ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου

Το ραβδομυοσάρκωμα είναι η πιο συχνή πρωτοπαθής κακοήθης πάθηση του κόγχου στα παιδιά. Αυτές οι καταστροφικές βλάβες εμφανίζονται συνήθως σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών ή μεγαλύτερα των 6 ετών, και έχουν μια προτίμηση για τον άνω ρινικό κόγχο. Δεδομένου ότι ο κόγχος είναι μια σχετικά μικρή ανατομική περιοχή με ελάχιστο πλεονάζων χώρο, βλάβες που καταλαμβάνουν χώρο οι οποίες αυξάνουν τον όγκο του κόγχου μπορεί να οδηγήσουν σε πρόπτωση του βολβού (εξόφθαλμος) και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την οπτική λειτουργία και την λειτουργία των μυών που κινούν το μάτι. Επομένως, οι όγκοι του κόγχου μπορούν να προκαλέσουν διπλωπία, μείωση ή ακόμη και απώλεια της όρασης.

Πηγή: infokids.gr