ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / «Γιατί απάτησα τον σύζυγό μου»: 4 γυναίκες εξομολογούνται γιατί επέλεξαν την απιστία αντί για το διαζύγιο

«Γιατί απάτησα τον σύζυγό μου»: 4 γυναίκες εξομολογούνται γιατί επέλεξαν την απιστία αντί για το διαζύγιο

Αποκάλυψη γυναικών: Μέσα σε τριάντα χρόνια, η απιστία των γυναικών έναντι των συντρόφων τους έχει αυξηθεί κοντά στο μισό. Συγκεκριμένα, το 40% των γυναικών, οι οποίες έχουν παντρευτεί, απατούν το σύντροφό τους. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό ανταποκρίνεται και για την κατηγορία των ανδρών που έχουν απατήσει τη σύζυγό τους. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ενδιαφέρουσες μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες απαντούν για ποιο λόγο προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

 

Αναλυτικότερα:

Αποκάλυψη γυναικών: Ακολουθούν τέσσερις μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες απάτησαν τους συντρόφους τους
– Αυτή που ήταν μόνη μέσα στη δική της σχέση: Πήγα με κάποιον άλλο άνδρα επειδή ένιωθα δυστυχισμένη και ζητούσα λίγη στοργή. Δεν ήταν κάτι προμελετημένο. Δεν ήμουν θυμωμένη, απλώς λυπημένη και μόνη. Όχι, δεν το έχω μετανιώσει, παρόλο που ξέρω πως έκανα λάθος. Η απιστία μου αυτή με έκανε να καταλάβω τον εαυτό μου και τα συναισθήματά μου. Δεν το είπα ποτέ στον σύντροφό μου και χώρισα μαζί του. Αποφάσισα πως δε θα μείνω σε μία σχέση που με κάνει να νιώθω μόνη. Έμαθα τι σημαίνει το «Είναι καλύτερα να είσαι δυσαρεστημένη και μόνη παρά να είσαι δυσαρεστημένη με κάποιον.» Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα απατήσω ξανά στο μέλλον.

– Αυτή που το ομολόγησε: Απάτησα τον σύντροφό μου γιατί ένιωθα πως δεν με αγαπούσε, ούτε καν με εκτιμούσε. Ήθελα να νιώθω πως κάποιος με θέλει πολύ. Η υπάρχουσα σχέση μου ωστόσο δεν ήταν φρικτή ούτε αδιέξοδη. Ωστόσο ένιωθα θυμό μέσα μου γιατί ήθελα να με κάνει να νιώθω όμορφα. Ο νέος άνδρας ήξερε ακριβώς πώς να με αντιμετωπίσει και τι να μου πει. Με βοήθησε να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου. Πιστεύω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Η απιστία μου αυτή έκανε για ένα διάστημα περίπλοκη τη ζωή μου. Κατέληξα να ομολογήσω τα πάντα στον φίλο μου, ο οποίος είναι τώρα ο σύζυγός μου. Η εμπιστοσύνη του κλονίστηκε στο πρόσωπό μου και μου πήρε πολλά χρόνια για να κερδίσω ξανά την εμπιστοσύνη του. Ακόμη και σήμερα μερικές φορές νιώθω πως δε με εμπιστεύεται. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να κλείσει αυτή η πληγή στη σχέση μας. Παρ ‘όλα αυτά, ειλικρινά δεν μπορώ να πω ότι δεν θα εξαπατήσω ποτέ ξανά.

 

Αποκάλυψη γυναικών: Οι υπόλοιπες μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες απάτησαν τους συντρόφους τους
– Αυτή που πήγε με τον κακό: Δεν είμαι περήφανη γι ‘αυτό, αλλά όταν ήμουν στα 20 μου, απάτησε έναν πολύ καλό παιδί που με λάτρευε, μ΄έναν πρώην μου, που αποτελούσε την επιτομή του ενοχλητικού και κακού τύπου. Τελικά, κατέληξα να χωρίσω με το καλό το παιδί (το οποίο ποτέ δεν έμαθε για την απιστία) και να μείνω με τον πρώην. Λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκα, ένα μέρος του εαυτού μου ωστόσο πιστεύει πως κατάλαβα από το λάθος μου αυτό. Πλέον προσπαθώ να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους κατάματα και να τους λέω την αλήθεια. Τώρα είμαι παντρεμένη μ΄έναν τρίτο, εξαιρετικό άνθρωπο και θέλω να είμαι σωστή απέναντί του και βέβαια πιστή.

Αυτή που έμαθε να ζει με τους δικούς της κανόνες: Γιατί απάτησα τον φίλο μου; Ο λόγος ήταν ένα μείγμα θυμού και λαχτάρας για αγάπη. Δεν το μετανιώνω. Αυτή μου η πράξη με έκανε το άτομο που είμαι σήμερα. Ο άνδρας με τον οποίο απάτησα τον φίλο μου με άλλαξε.

 

Γιατί δεν ήταν μία σχέση μόνο για σεξ, εξελίχθηκε σε μία πολύτιμη φιλία. Αλλά κατέληξα να μείνω με τον φίλο μου. Έμαθα να τον αγαπώ παρά τα λάθη του και τον κατάλαβα περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Δεν γνωρίζω. Έμαθα να ζω για μένα και με [τους δικούς μου κανόνες] και ότι πρέπει να αγαπήσω τον εαυτό μου πριν αγαπήσω κανέναν άλλο.

enimerotiko