ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Γιατί δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ. Τι προβλήματα… «προκαλεί»

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ. Τι προβλήματα… «προκαλεί»

O καφές με γάλα μπορεί να είναι πιο ελαφρύς, ίσως όμως να μην είναι και τόσο υγιεινός.

O καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πρωινού ξυπνήματος για το 90% του παγκοσμίου πληθυσμού, ενώ πολλοί έχουν την τάση να προσθέτουν και γάλα για να του δώσουν πιο ελαφριά και ευχάριστη γεύση.
Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία γιατί:

Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε , ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.
Πηγη: pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια...