ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Γκρεμίζονται όλες οι θεωρίες: Καρδιολόγος φοράει 7 μάσκες και αναπνέει μια χαρά

Γκρεμίζονται όλες οι θεωρίες: Καρδιολόγος φοράει 7 μάσκες και αναπνέει μια χαρά

Γκρεμίζονται όλες oι θεωρίες: Καρδιoλόγος φoράει 7 μάσκες και αναπνέει μια χαρά

Με έναν απλό τρόπo o καρδιoλόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής θέλησε να δείξει πως η μάσκα δεν είναι τόσo επικίνδυνη όσο θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι, που αρνούνται να τη φορέσουν.

 

Ο καρδιολόγος κ. Ιακωβής, λοιπόν, επιστρέφοντας από την δουλειά του  μετά από 8ωρη εργασία, δοκίμασε να βάλει κατά σειρά 7 μάσκες, μετρώντας παράλληλα οξυγόνο και παλμούς, που παρέμειναν ανεπηρέαστες οι τιμές τους.

 

Και όπως σχολίασε ο ίδιος μετά το πείραμά του για να πείσει για τη χρήση μάσκας: «7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης  Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!».

 

 

Εξάλλου, σε νέα του ανάρτηση υπερτονίζει την ανάγκη για τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και προσωπική υγιεινή για να αντιπαλέψουμε την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως σχολίασε:

«Αν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας ️ από την Πανδημία, έχετε τρία απλά “φάρμακα”. Αποτελεσματικά, ασφαλή και σχεδόν χωρίς κόστος.

Ας προσπαθήσουμε όλοι :

?Κρατάμε αποστάσεις, δεν συνωστιζόμαστε

?Φοράμε μάσκα

?Φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή

Ιδιαίτερη προσοχή στην καρδούλα. Είναι ευαίσθητη και επιρρεπής σε προβλήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό».

Έρευνα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σελίδες στο Facebook που προτρέπουν τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σελίδες στα social media και ειδικότερα στο Facebook, όπου προτρέπονται οι γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.

 

Η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει και πέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων.

Σημειώνεται, πως από χθες, Τετάρτη, ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις γονέων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου και με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά. Βέβαια, μένει να αποσαφηνιστεί από ποια ηλικία θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα μπορούν οι μικροί μαθητές να πειθαρχήσουν και να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο.

 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ομάδες, όπως μια συγκεκριμένη στο Facebook, που ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 16.000 μέλη και έχει τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και φωτογραφία ένα παιδί με μάσκα, όπου αναγράφεται «I cant breathe», όπως η φράση που έλεγε ο Τζόρτζ Φλόιντ στους αστυνομικούς που τον δολοφόνησαν.

 

[thecaller.gr]