ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Γυναίκα 105 ετών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της

Γυναίκα 105 ετών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της

Μια γυναίκα από τη Φλόριντα που γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της λέει ότι ποτέ δεν περίμενε να ζήσει για τόσο πολύ- ειδικά με τον τρόπο ζωής της.

Η Helen Granier, από το Palm Harbor, αποδίδει τη μακροζωία της στο ποτό, το κάπνισμα και το ξενύχτι.

Η υπερήλικας γιόρτασε την Παρασκευή τα 105α γενέθλιά της μαζί με στενούς φίλους στο Coral Oaks Independent Living Facility, όπου ζει τα τελευταία εννέα χρόνια.

“Ποτέ δεν περίμενα να ζήσω τόσο πολύ,” δήλωσε η Helen στο WTSP. “Κανένας από την οικογένειά μου δεν έζησε τόσο.”

Η Helen πέρασε την ημέρα της μιλώντας για ιστορίες και γελώντας με τις παλιές καλές εποχές.

“Έπινα μπύρα, και κάπνιζα και απ’ όλα. Έμενα ξύπνια μέχρι αργά, ξέρετε, χοροί και τέτοια, και μετά πήγαινα στη δουλειά,” είπε.

Η χήρα θυμήθηκε την αγάπη της για τα τυχερά παιχνίδια και είπε ότι εκπλήρωσε το όνειρό της να πάει στο Λας Βέγκας μετά το θάνατο του συζύγου της.

“Ο σύζυγός μου δεν με πήγαινε στο Βέγκας, επειδή ήξερε ότι μου άρεσε να παίζω. Ναι, μου άρεσε να παίζω στους κουλοχέρηδες. Έτσι πήγα στο Λας Βέγκας αφού πέθανε,” είπε.

Η Helen έχει εντυπωσιακή μνήμη και λέει ότι θυμάται ακόμη και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είπε: “Θυμάμαι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να ήμουν μόλις τριών ή τεσσάρων, αλλά θυμάμαι ότι ο θείος μου ήρθε σπίτι για να δει τη μητέρα μου, που ήταν άρρωστη με φυματίωση.”

Μπορεί η υπερήλικας να μην έχει το πρότυπο για τη μακροζωία που συνιστούν οι γιατροί, ωστόσο όλοι μπορούμε να πάρουμε μερικές συμβουλές από την στάση ζωής της κας Helen!

pronews