ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Η νεότερη γυναίκα μηχανικός αυτοκινήτων σε συνεργείο στα Χανιά | Video + Photos

Η νεότερη γυναίκα μηχανικός αυτοκινήτων σε συνεργείο στα Χανιά | Video + Photos

Ποιος είπε ότι ο κλάδος των μηχανικών αυτοκινήτων είναι καθαρά ανδροκρατούμενος;

Η Χανιώτισσα Γεωργία Λαζοπούλου, έρχεται να καταρρίψει τον μύθο που ίσχυε τόσα χρόνια και να αποδείξει ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν και σε αυτόν τον τομέα.

 

 

Είναι μόλις 20 ετών και εργάζεται σε μια από τις πιο γνωστές εταιρείες αυτοκινήτων στα Χανιά, στην Honda, μέσω του προγράμματος μαθητείας στο οποίο είχε δηλώσει συμμετοχή. Η ίδια, μιλώντας στο zarpanews.gr, ανέφερε ότι το έναυσμα για να ασχοληθεί με τις επισκευές των αυτοκινήτων, της το έδωσε ο μπαμπάς της, καθώς σαν μοναχοπαίδι, την έπαιρνε παντού μαζί του και τον βοηθούσε.

Η Γεωργία με φανερή την αγάπη της για τα αυτοκίνητα, μίλησε για το επάγγελμά της και δήλωσε πως θέλει να εξελιχθεί πάνω σε αυτό και στο μέλλον να ανοίξει και το δικό της συνεργείο.

Ερωτώμενη για το εάν έχει αντιμετωπίσει ρατσισμό και δυσκολίες, απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας πως ο περίγυρός της είναι εντελώς υποστηρικτικός. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί πως σε κάποια φάση της ζωής της, η μητέρας της, την είχε αρχικά αποτρέψει από το να γίνει μηχανικός, λέγοντάς της μάλιστα να ασχοληθεί με τον κλάδο της αισθητικής.

 

 

Η νεαρή μηχανικός τόνισε πως πλέον στο συγκεκριμένο επάγγελμα δεν απαιτείται μυϊκή δύναμη, αφού βοηθούν σημαντικά τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα.

«Οι πελάτες ενθουσιάζονται»

 

 

Όπως είπε η Γεωργία, όταν οι πελάτες πηγαίνουν το αυτοκίνητό τους στο συνεργείο και την αντικρύζουν ξαφνιάζονται θετικά και δείχνουν εμπιστοσύνη παρά το νεαρό της ηλικίας. Η νεαρή μηχανικός συστήνει σε όλους τους ιδιοκτήτες συνεργείων να εμπιστεύονται τα νέα παιδιά και να τους δίνουν κίνητρα για να εργαστούν.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής της Γεωργίας από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, μηχανολόγος μηχανικός και υπεύθυνος προγραμμάτων μαθητείας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Σήφης Μπαχαντάκης, έκανε λόγο για μεγάλη ζήτηση του επαγγέλματος από γυναίκες:

 

 

«Είχε περάσει χρονιά που είχα και 8 μαθήτριες στον κλάδο των μηχανικών αυτοκινήτων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαχαντάκης. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο κλάδος έπαψε να είναι ανδροκρατούμενος και πως το συγκεκριμένο τμήμα έχει ζήτηση από κορίτσια.

 

 

«Και οι ίδιες οι επιχειρήσεις στέλνουν το προσωπικό τους σε σεμινάρια και το εκπαιδεύουν πάνω στις νέες τεχνολογίες», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαχαντάκης.

Δείτε την ολόκληρη την συνέντευξη της Γεωργίας Λαζοπούλου στο zarpanews.gr.

 

 


     

Συνέντευξη: Άννα Παπακωνσταντίνου

Κάμερα – Μοντάζ: Δημήτρης Ροζάκης

 

 

zarpanews.gr