ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Η πανέμορφη λίμνη της Κρήτης και η νεράιδα που λούζεται στο φεγγαρόφως

Η πανέμορφη λίμνη της Κρήτης και η νεράιδα που λούζεται στο φεγγαρόφως

Είναι η μοναδική γλυκιά φυσική λίμνη της Κρήτης και βρίσκεται σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο, περιστοιχισμένη από ψηλά βουνά και χρυσοπράσινους ελαιώνες.

 

 

Τα νερά της αλλάζουν χρώματα με έναν μαγικό τρόπο και μία αύρα αναδύεται από τη λίμνη που αγκαλιάζει όλο το μέρος. Είναι η λίμνη Κουρνά που βρίσκεται στα όρια του δήμου Αποκορώνου στα ανατολικά του νομού Χανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Ρεθύμνου και σε απόσταση 2.5 χλμ. από την θάλασσα.

 

Πιστεύεται πως κοντά στη λίμνη υπήρχε ιερό της Κορησίας Αθηνάς, και γι’ αυτό στ’ αρχαία κείμενα αναφέρεται ως Κορησία. Το τωρινό όνομά της πιστεύεται πως έχει αραβικές καταβολές. Τροφοδότης της λίμνης είναι τα νερά που κατεβαίνουν από τα Λευκά Όρη και αναβλύζουν από δύο πηγές, μία κάτω από το νερό και την… αναδυόμενη πηγή Αμάτι. Η λίμνη είναι μάλιστα ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 καθώς έχει άφθονο γλυκό νερό όλο τον χρόνο.

 

Ωστόσο, αν βρεθείτε στην Κουρνά σίγουρα θα ακούσετε για έναν από τους θρύλους που τη συνοδεύουν. Ο πιο γνωστός και αυτός που θα έλεγε κανείς ότι «δένει» περισσότερο με την απόκοσμη ομορφιά της, είναι εκείνος με την κοπέλα που έγινε νεράιδα. Αν και εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές, που όμως, συμφωνούν ότι η νεράιδα ζει στα νερά της λίμνης και βγαίνει τα φεγγαρόλουστα βράδια για να χτενίσει τα μακριά μαλλιά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citypatras