ΔΕΙΤΕ...
Home / VIDEO / Η ζωή στην Κρητική ύπαιθρο: Μια φωτογραφία, εκατομμύρια λέξεις! video

Η ζωή στην Κρητική ύπαιθρο: Μια φωτογραφία, εκατομμύρια λέξεις! video

Την βλέπεις και αυτόματα νιώθεις ψήγματα γαλήνης να κυλούν στις -γεμάτες από την ντόπα του άγχους- φλέβες σου.

 

Την βλέπεις και καταλαβαίνεις πως η απλότητα είναι αυτή που θα έπρεπε να κυριαρχεί στις ζωές μας και όχι η πολυπλοκότητα. Την βλέπεις και αυτόματα σκαρφίζεσαι τρόπου για να αποδράσεις από το αστικό αλαλούμ και να μεταφερθείς στην ηρεμία που σου προσφέρει απλόχερα η Κρητική ύπαιθρος. Η οποιαδήποτε ύπαιθρος…

 

 

Ένα πολύ απλό και συνάμα όμορφο στιγμιότυπο από μια ηλικιωμένη γυναίκα της Κρήτης, σε ένα συνηθισμένο καρέ της καθημερινότητάς της, το οποίο κατέγραψε ο φακός του Δια-SOS-τε τη Μεσαρά. Ακολουθεί το σχόλιο της σελίδας για όλα εκείνα τα συναισθήματα που μπορεί να «γεννήσει» η εν λόγω φωτογραφία:

 

«Χωρίς βιασύνη…»

Η ζωή των κατοίκων της κρητικής υπαίθρου είναι άρρηκτα δεμένη με τη φύση, εξ ου και μέσα στις δυσκολίες της -γιατί δεν θέλουμε να την εξωραΐσουμε- είναι περισσότερο «φυσική», πιο «ανθρώπινη» και πιο «ισορροπημένη» από τη ζωή των κατοίκων στις πόλεις.

 

Η εικόνα της γυναίκας της φωτογραφίας που απαθανατίσαμε σε ένα από τα παλιότερα οδοιπορικά μας στα χωριά του κρητικού νότου να έχει βγάλει «για βοσκή» τα ζωντανά της (προφανώς κάπου δίπλα στο σπίτι της), είναι η εικόνα κάποιου που δεν βιάζεται, δεν πιέζεται από το χρόνο, δεν αγχώνεται να προλάβει κάτι.

 

Είναι θα λέγαμε μια εικόνα ενδεικτική ενός άλλου τρόπου ζωής, με άλλους ρυθμούς κι άλλες προτεραιότητες- και για μας εκπέμπει χαλάρωση και γαλήνη.

 

 

πηγη: daynight