Η διαδικασία εξεύρεσης της ιδανικότερης λύσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε σχολική χρονιά όλοι οι γονείς.
Η ενίσχυση στη σχολική διδασκαλία είναι πλέον συστατικό απαραίτητο για κάθε μαθητή. Κάθε ένας που έχει περάσει από τα θρανία, αργά ή γρήγορα, ακόμα και εξαρχής, αναζητά βοήθεια ειδικών για ιδιαίτερα μαθήματα, είτε για να καλύψει τα κενά του, είτε για να ενισχύσει την προσπάθειά του, είτε για φτάσει στο επίπεδο που θέλει για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.
Η διαδικασία εξεύρεσης της ιδανικότερης λύσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε σχολική χρονιά όλοι οι γονείς. Με πολλούς συντελεστές, πολλούς αστάθμητους παράγοντες και δεδομένα που ξεφεύγουν από τον έλεγχό μας. Κάποιοι καταφεύγουν στη λύση του «δοκιμασμένου» φροντιστηρίου. Στη γειτονιά ο τάδε «έχει όνομα», ζητάει τόσα για το «πακέτο», θα στείλουμε το παιδί εκεί και είμαστε ήσυχοι. Πόσο πιο απλή σκέψη; Το παιδί μας θα ενταχθεί σε μια ακόμα τάξη, θα παρακολουθεί ένα μάθημα για έναν αριθμό παιδιών -μικρότερο μεν από εκείνον του σχολείου, διαφορετικών γνωστικών επιπέδων δε και τελικά τίποτα δεν μας εγγυάται πως η «επανάληψη» του μαθήματος στο φροντιστήριο, ή πιο σωστά η προγενέστερη του σχολείου διδασκαλία του μαθήματος στο φροντιστήριο, σημαίνει πως το παιδί μας ωφελείται ουσιαστικά…
Και τότε σκεφτόμαστε πως ίσως, η καλύτερη και ιδανικότερη λύση για εμάς, το παιδί μας και την οικογένειά μας, είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα. Ένας δάσκαλος ή καθηγητής ειδικά για το παιδί μας, που θα το διδάσκει όσα χρειάζεται και θα το βοηθά ουσιαστικά. Πού ψάχνουμε τότε; Πού αλλού, πέρα από φίλους και γνωστούς. Όλο και κάποιος έχει έναν ξάδερφο μαθηματικό, μια ανιψιά φιλόλογο και μια βαφτιστήρα που «έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ, αλλά έχει πάρει το Proficiency του Cambridge και κάνει μαθήματα αγγλικά, είναι πολύ καλή»…
Το χάος επανέρχεται σε όλο του το μεγαλείο. Δεν πρέπει όμως να πανικοβαλλόμαστε. Μπορεί η ιδέα της «βοήθειας» στο μαθητή που δυσκολεύεται να είναι τόσο παλιά όσο και το… ίδιο το σχολείο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η διαδικασία δεν έχει εκσυγχρονιστεί, με εργαλεία που αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας.