ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ηλικιωμένο ζευγάρι πεθαίνουν μαζί ο ένας στα χέρια του άλλου μετά την 75η επέτειο τους

Ηλικιωμένο ζευγάρι πεθαίνουν μαζί ο ένας στα χέρια του άλλου μετά την 75η επέτειο τους

Ηλικιωμένο ζευγάρι πεθαίνει ο ένας στα χέρια του άλλου μετά την 75η επέτειο τους

Ένα ζευγάρι που ήταν παντρεμένο για 75 ολόκληρα χρόνια, εκπλήρωσε την επιθυμία του να πεθάνει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Οι δυο τους άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού από όταν ήταν μόλις 8 ετών. Από τότε, υπήρξαν μαζί ,μέχρι και την τελευταία τους στιγμή.

“Οι καρδιές τους χτυπούσαν ως μία από όσο μπορώ να θυμηθώ”, δήλωσε η κόρη του ζευγαριού, η Aimee Toczko-Cushman.

Η Jeanette Toczko 96 ετών και ο 95χρονος σύζυγός της, Alexander, παντρεύτηκαν το 1940. Γιόρταζαν την 75η επέτειό τους μαζί με την οικογένειά τους λίγο πριν πεθάνει ο Alexander πεθάνει και η σύζυγός του τον ακολουθήσει την επόμενη μέρα.

“Ο μπαμπάς μου είχε πάντα στο πορτοφόλι του μια εικόνα της μητέρας “, είπε η κόρη τους,Aimee.

Στον Alexander άρεσε να παίζει γκολφ. Έπαιζε κάθε μέρα μέχρι που έσπασε το ισχίο του σε μια πτώση, σύμφωνα με την κόρη τους.

Η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα. “Μέρα με τη μέρα χειροτέρευε” είπε η Aimee. Καθώς η κατάσταση του συζύγου της Jeanette επιδεινώθηκε, το ίδιο συνέβη και με τη δική της υγεία.

Ένα τοπικό νοσοκομείο έφερε ένα κρεβάτι στο σπίτι τους και το έβαλε δίπλα στη σύζυγό του, επειδή πάντα ήθελαν να πεθάνουν μαζί. Η Aimee θυμήθηκε ότι οι γονείς της έλεγαν πάντοτε ότι “ήθελαν να πεθάνουν στο κρεβάτι τους, κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου”.

Τις τελευταίες μέρες, η Jeannette ρωτούσε τα παιδιά της συνεχώς ποια ημερομηνία είχανε.

“Μας ρωτούσε συνεχώς,” Τι είναι σήμερα, τι είναι σήμερα; “Είπαμε ότι ήταν Ιούνιος. Είπε ότι είναι η 29η Ιουνίου και είναι η 75η επέτειος του γάμου τους », δήλωσε η κόρη τους.

“Και της ευχηθήκαμε ευτυχισμένη επέτειο. Η μητέρα μου ήταν ενθουσιασμένη επειδή ήταν η επέτειό τους και ήξερε ότι θα πεθάνουν και ότι είχαν καταφέρει να κλείσουν 75 χρόνια μαζί”.

Στη συνέχεια η υπόλοιπη οικογένεια βγήκε από το δωμάτιο για να μοιραστεί το ζευγάρι τις τελευταίες του στιγμές μαζί.

Μετά το θάνατο του Alexander, η κόρη τους το ανακοίνωσε στη μητέρα της.

“Είπα στη μητέρα μου ότι είχε φύγει”, είπε η Aimee. “Τον αγκάλιασε και είπε,” Δείτε αυτό είναι αυτό που ήθελε. Πέθανε στην αγκαλιά μου. Σ’ αγαπώ. Σ ‘αγαπώ, περίμενέ με, θα έρθω σύντομα κοντά σου. ”

“Ήξερα ότι δε θα διαρκέσει πολύ” πρόσθεσε η Aimee.

“Ακόμη και η νοσοκόμα ανέφερε πως ήταν το πιο απίστευτο πράγμα που είδε ποτέ. Να αφήσουν μαζί την τελευταία τους πνοή”, είπε η κόρη τους, “και οι δύο εισήλθαν στις πύλες του παραδείσου κρατώντας τα χέρια τους”.

Το ζευγάρι θάφτηκε στο Εθνικό Νεκροταφείο του Miramar στο Σαν Ντιέγκο.

koyzoylo