ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΗΠΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΣΤΙΝΝΕΪ

ΗΠΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΣΤΙΝΝΕΪ

Ο ανήλικος αμερικανός George Stinney είναι ο πιο νέος φυλακισμένος που εκτελέστηκε/δολοφονήθηκε στην ηλεκτρική καρέκλα, στα 14 του χρόνια, με 5380 βολτ να καίνε το κεφάλι του…ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΗΠΑ ΤΟ 1944!

Ήταν νέγρος.

 

 

Είχε κατηγορηθεί για σεξισμό & βιασμό με φόνο ενάντια σε δύο κοριτσάκια 11 & 7 χρόνων, Μπέττυ & Μαίρη, των οποίων τα πτώματα είχαν βρεθεί στη γειτονιά του σπιτιού που έμενε ο μικρός Τζωρτζ με την οικογένειά του. Όλοι οι ένορκοι της δίκης ήταν λευκοί. Η δίκη κράτησε μόνο 2 ώρες & η απόφαση διαβάστηκε 10 λεπτά αργότερα!!!

 

 

 

 

Στη διάρκεια της δίκης του ο μικρός κατηγορούμενος κρατούσε μία βίβλο στο χέρι & διαβεβαίωνε για την αθωότητά του.

Στους γονείς του είχε απαγορευτεί να παρίστανται στη δίκη του ανήλικου παιδιού τους. Μετά τη δίκη τους είχαν εκδιώξει από την πόλη!

 

 

Πριν την εκτέλεσή του ο Τζωρτζ πέρασε 81 μέρες στη φυλακή, χωρίς να επιτρέπεται να δει τους γονείς του. Κρατούνταν σε απομόνωση σε απόσταση 80 μιλίων από το σπίτι του χωρίς καν να μιλήσει με κάποιον άνθρωπο.

…ως να τον δολοφονήσουν με τον φρικιαστικό τρόπο της ηλεκτρικής καρέκλας…

70 χρόνια αργότερα, αποδείχτηκε η αθωότητά του από ένα δικαστή της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας!!!

 

 

Οι λευκοί άνθρωποι, όπως είχα γράψει πέρσι σε μακροσκελή ανάρτησή μου για την Αυστραλία, ΗΤΑΝ & ΕΙΝΑΙ πάντα στην απόλυτη πλειοψηφία τους ρατσιστές απέναντι στους μαύρους! Απέναντι στους Λατινοαμερικάνους επίσης. Απέναντι στους ίδιους τους συμπολίτες τους & φαίνεται δυστυχώς ως τις μέρες μας με τα όσα συμβαίνουν στη Μινεάπολη & σε όλες τις ΗΠΑ!!!