ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Καίνε τους νεκρούς του κορονοϊού σε δρόμους στην Κίνα

Καίνε τους νεκρούς του κορονοϊού σε δρόμους στην Κίνα

 

Όπως αναφέρει η DailyMail, η Κίνα αντιμετωπίζει μια μεγάλη έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού από τότε που τερμάτισε την εφαρμογή της πολιτικής της «μηδενικής COVID», με αποτέλεσμα οι νεκροί να συγκεντρώνονται στα νοσοκομεία ενώ τα κρεματόρια ανεβάζουν τις τιμές για τις υπηρεσίες τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Κίνα είναι αντιμέτωπη με ακόμη 2,1 εκατομμύρια θανάτους από κορονοϊό τους επόμενους μήνες. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχουν καταγραφεί μόλις 5.000 θάνατοι από τότε που τερματίστηκε η πολιτική της «μηδενικής COVID».

Γι’ αυτό, ορισμένες οικογένειες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και προχωράνε μόνοι τους στην αποτέφρωση των νεκρών συγγενών τους. Πλάνα που κυκλοφορούν στα social media, αποκαλύπτουν την ανατριχιαστική πραγματικότητα, με τις αυτοσχέδιες καύσεις των σορών σε πάρκα και πλατείες.

Σε ένα από αυτά τα πλάνα, φαίνεται ένα ξύλινο φέρετρο στο πλάι ενός δρόμου να έχει τυλιχτεί στη φωτιά ενώ σε ένα άλλο βίντεο, μερικοί κάτοικοι της Σαγκάης στέκονται μέσα σε ένα πάρκινγκ και κοιτούν μια αυτοσχέδια καύση νεκρού.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι κάτοικοι φαίνονται να έχουν τυλίξει το άψυχο σώμα με σεντόνια και να το καίνε, έχοντας σχεδιάσει το περίγραμμά του στο δρόμο με μια κιμωλία.

Στα social media έχουν διαρρεύσει και μηνύματα που ανταλλάσσουν χρήστες του Weibo, όπου μεταξύ άλλων γράφουν ότι «με το lockdown δεν μπορούσαμε να ζήσουμε και τώρα δεν μπορούμε να πεθάνουμε» ενώ ένας χρήστης επιβεβαιώνει ότι θα βρει «έναν ανοιχτό χώρο για να κάψει το σώμα του πατέρα του».

Πηγή: newsit.gr