ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Καστελλόριζο: Οι κάτοικοι του δεν φοβούνται τους λεονταρισμούς του Ερντογάν

Καστελλόριζο: Οι κάτοικοι του δεν φοβούνται τους λεονταρισμούς του Ερντογάν

Οι κάτοικοι στο Καστελλόριζο στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν πως δεν φοβούνται τους λεονταρισμούς του. Ζουν σε ένα πανέμορφο ακριτικό νησί και αισθάνονται ασφαλείς αφού οι ελληνικές δυνάμεις στέκουν δίπλα τους. Ωστόσο οι τουρκικοί τσαμπουκάδες θορύβησαν αρκετούς τουρίστες που το πρωί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής με άλλο προορισμό.

 

Η καμπάνα της εκκλησίας αντηχεί στο λιμανάκι του Καστελόριζου και τα γαλανόλευκα σημαιάκια ανεμίζουν παάνω στα καίκια. Η θάλασσα είναι ήρεμη, όσες τρικυμίες και αν προσπαθεί να προκαλέσει ο Ερντογάν. Ο καπετάν Ανδρέας, όποτε ακούει το βρυχηθμό των f16 κοιτάει τον ουρανό και ξέρει οτι είναι ασφαλής

Ο Αντώνης Πατινιώτης, ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους και καταλυμάτων « Εδώ δε φοβόμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στο στρατό έχει καλούς στρατηγούς καλούς διοικητές ο στρατός μας είναι πανέτοιμος».

Η Μεγίστη απέχει μόλις λίγα ναυτικά μίλια απο τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας. Είναι ο κυματοθραύστης για το τσουνάμι που σηκώνει ο Σουλτάνος, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία . Όμως πέφτει πάνω στο βράχο που λέγεται αυτοπεποίθηση των ακριτών μας. Δεν φοβούνται και το φωνάζουν.

 

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία η Αρχοντούλα Σκανδαλιάρη, υπάλληλος καφέ στο Καστελλόριζο δηλώνει: «Το ηθικό εδώ πέρα του κόσμου είναι ακμαιότατο, δε φοβόμαστε ήταν κάτι το διαφορετικό από τις άλλες φορές αλλά ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στο στρατό».

Οι τουρκικοί τσαμπουκάδες αποθαρρύνουν τους τουρίστες

 

Αυτό που κατάφερε ωστόσο ο Ερνογάν είναι να φέρει ένα πλήγμα στην οικονομία του νησιού, στην κακή συγκυρία του κορονοιού. Ο ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα αποθάρρυνε, τους πρώτους τουρίστες που κατέφθασαν στο νησί. Περίπου 100 επισκέπτες έφυγαν το πρωί με πλοίο και αεροπλάνο αφήνοντας τα τραπεζάκια στην προβλήτα άδεια.

Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής,τουριστικός πράκτορας στο Καστελόριζο είπε στην τηλεόραση του Star «υπάρχουν και κάποιες ακυρώσεις του Αυγούστου. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ασφαλείς το λέμε εδώ είμαστε δε φοβόμαστε και θέλουμε τη στήριξη αλλά ξέρουμε οτι υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο»

 

Οι ακρίτες ζητούν τη στήριξη της πολιτείας καθώς όπως λένε φυλάνε Θερμοπύλες 365 μέρες το χρόνο.

 

πηγη enikos