ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κατσίφας: Θρίλερ με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος

Κατσίφας: Θρίλερ με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος

Στην Αθήνα διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Την ίδια ώρα, στην Αλβανία βρίσκεται Έλληνας ιατροδικαστής, προκειμένου να συμβάλλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα είχε απορριφθεί, αρχικά, αλλά στη συνέχεια οι αρχές της γειτονικής χώρας το έκαναν δεκτό.

Ο Έλληνας ιατροδικαστής βρίσκεται ήδη στην Αλβανία μαζί με δικηγόρους, ωστόσο η δουλειά του δεν διευκολύνεται από τις τοπικές αρχές, οι οποίες δεν επέτρεψαν την ενδελεχή εξέταση της σορού.

Παράλληλα, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες έχουν αποκρυφτεί κρίσιμα στοιχεία, μετά από παρέμβαση στην σορό του 35χρονου. Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής από την Αλβανία φέρεται μετά τη νεκροτομή να έραψε τα τραύματα. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο μαζί με το μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό χθες, Τρίτη.

Απομακρύνεται το σενάριο της χαριστικής βολής
Πάντως, τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου 25 μέτρων από ακροβολισμένο άνδρα των ειδικών δυνάμεων.

Ο Έλληνας ομογενής δέχτηκε δυο σφαίρες στην καρδιά. Αυτό σημαίνει πως απομακρύνεται το σενάριο της χαριστικής βολής ή του εξ’ επαφής πυροβολισμού.

Στο νεκροτομείο η οικογένεια
Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα αναφέρουν πως η οικογένεια του άτυχου Κωνσταντίνου έχει μεταβεί ήδη στο νεκροτομείο προκειμένου να περισυλλέξει την σορό του παιδιού τους για να τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Η καταγγελία του δικηγόρου
Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος, βρίσκεται από τη Δευτέρα στους Βουλιαράτες και περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης, αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές. Ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας».

Συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».