ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κομμωτής μεταμόρφωσε άστεγο άντρα, τον έκανε σαν μοντέλο και τον βοήθησε να βρει τη χαμένη του οικογένεια

Κομμωτής μεταμόρφωσε άστεγο άντρα, τον έκανε σαν μοντέλο και τον βοήθησε να βρει τη χαμένη του οικογένεια

Άστεγος βρήκε την οικογένειά του με τη βοήθεια ενός τοπικού κουρείου, το οποίο τον κούρεψε και έκοψε τα μακριά γένια του και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στα social media.

 

Άστεγος βρήκε την οικογένειά του: Μπήκε σ’ ένα κουρείο και ζήτησε ξυράφι για να ξυριστεί

 

 

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος João Coelho Guimarães είναι άστεγος στη Goiânia της Βραζιλίας για τρία χρόνια. Πρόσφατα μπήκε στο Πάδο, ένα κουρείο και ένα κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων, ζητώντας ξυράφι για να ξυρίσει τη γενειάδα του.

Το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης Alessandro Lobo του προσέφεραν μια πλήρη ανανέωση, κόβοντας τα μαλλιά του και δίνοντάς του να φορέσει νέα ρούχα.

Ο Λόμπο μοιράστηκε φωτογραφίες της μεταμόρφωσης του Γκιμαρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν καλές πράξεις.

Άστεγος βρήκε την οικογένειά του: Πίστευαν πως ήτα νεκρός πάνω από 10 χρόνια

 

 

Η μητέρα και η αδερφή του Guimarães, που πίστευαν ότι ήταν νεκρός για πάνω από δέκα χρόνια, είδαν τις φωτογραφίες και επανενώθηκαν μαζί του.

Ο άστεγος δεν είπε πώς κατέληξε στους δρόμους, αλλά είπε ότι έχει μάθει να αγαπά τον τρόπο ζωής γιατί του δίνει «ελευθερία».

Ο Guimarães είχε περάσει από το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων και το κουρείο, που ονομάζεται Padoo, πολλές φορές μαζεύοντας κουτιά, αλλά μια μέρα, αποφάσισε να μπει.

 

 

Ο τραγουδιστής της Βραζιλίας Alessandro Lobo, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος, είπε στην UOL ότι ο Guimarães δεν ζήτησε πολλά όταν μπήκε μέσα.

«Ήρθε και ρωτήσαμε αν ήταν πεινασμένος και ήθελε κάτι να φάει. Αλλά αρνήθηκε και ρώτησε αν είχαμε ξυράφι για να κόψει τη γενειάδα του» επεσήμανε.

«Τότε είχαμε μια ιδέα και όλοι στο κατάστημα αποφάσισαν να βοηθήσουν με διαφορετικό τρόπο, παρέχοντας μια μέρα ομορφιάς για αυτόν».

Ο Lobo αποφάσισε επίσης να του δώσει μερικά νέα ρούχα, όπως τρία πουκάμισα, ένα παντελόνι, ένα σακάκι και ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.

 

 

Άστεγος βρήκε την οικογένειά του: Χρειάστηκαν δύο ώρες για τη μεταμόρφωσή του

«Χρειάστηκαν δύο ώρες για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση. Ολόκληρη η ομάδα προσφέρθηκε εθελοντικά και όλοι έκαναν λίγο, προσθέτοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Lobo στην BoredPanda .

«Είναι πολύ ντροπαλός άνθρωπος και δεν μιλούσε πολύ, αλλά παρατηρήσαμε την ικανοποίηση του και μας ευχαρίστησε πάρα πολύ», πρόσθεσε στην UOL.

Όταν τελείωσαν, ο Γκιμαράες δεν φαινόταν μόνο καλλωπισμένος, αλλά όμορφος, γι’ αυτό και ο Λόμπο και η ομάδα του αποφάσισαν να μοιραστούν φωτογραφίες της μεταμόρφωσής του στα κοινωνικά μέσα. Αμέσως επικοινώνησε η αδερφή του, η οποία δημοσίευσε παλιότερες φωτογραφίες του.

 

 

«Είναι η περίοδος των Χριστουγέννων και η πρόθεση ήταν να δείξουμε ότι με λίγα μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή κάποιου», εξήγησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και συμπλήρωσε “αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι από τις εικόνες του Guimarães θα βρεθεί τελικά την οικογένειά του, που τον πίστευε νεκρό για δέκα χρόνια”.

 

 

«Είδαν τη φωτογραφία και ήρθαν σε επαφή μαζί μου και καθώς δεν έχει ούτε τηλέφωνο, ούτε σταθερή διεύθυνση, αύριο θα περάσουμε από τη γειτονιά για να τον βρούμε», πρόσθεσε στις 16 Δεκεμβρίου.

Την επόμενη μέρα, βιντεοκάμερες κατέλαβαν τη στιγμή που βρήκαν τον Γκιμαράες και τον χαιρέτησαν με αγκαλιά.

Ο Λόμπο και το προσωπικό του βοήθησαν να τον βρουν στο δρόμο και να τον ξαναενώσουν με την οικογένειά του. Ο Γκιμαράες καταρρέει καθώς βλέπει την αδερφή του για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Άστεγος βρήκε την οικογένειά του: Συνεχίζει να ζει στους δρόμους, γιατί νιώθει ελεύθερος

 

 

«Ο João είναι ακόμα στους δρόμους. Η αδερφή του ήθελε να τον καλωσορίσει και να τον πάει σπίτι, αλλά δεν το ήθελε. Είπε ότι στους δρόμους αισθάνεται ελεύθερος. Γι ‘αυτό δεν ήθελε να πάει σπίτι», είπε.

 

«Ευχαριστούμε τον Θεό και όλους εσάς που μας κάνατε συμμέτοχους αυτής της συναρπαστικής στιγμής», έγραψε ο Lobo στο Instagram. “Το 2020 ήταν μια χρονιά πολλών απωλειών για τους αγαπημένους σε όλο τον κόσμο και εν μέσω όλων αυτών ανακούφιση για αυτήν την οικογένεια”, κατέληξε.