ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κορονοϊός – Βρετανία: Πρόστιμα 5.000 λιρών για όσους κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό

Κορονοϊός – Βρετανία: Πρόστιμα 5.000 λιρών για όσους κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό

Οι ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για θερινές αποδράσεις από την 17η Μαΐου έχουν περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες

 

Πρόστιμα ύψους 5.800 ευρώ θα μπορούν να επιβληθούν σε πολίτες από την Αγγλία που θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από το τέλος του Ιουνίου σε μία αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων της χώρας. Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης να εξετάσει τα διεθνή ταξίδια τον Απρίλιο και πιθανόν να τα επιτρέψει από τις 17 Μαΐου συνεχίζει να ισχύει, αλλά ότι τα ταξιδιωτικά πρόστιμα περιλαμβάνονται στη νομοθεσία στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν.

 

Η είδηση αυτή οδήγησε τις μετοχές ταξιδιωτικών εταιριών, όπως της easyJet, της ιδιοκτήτριας της British Airway, της Jet2 και της TUI, σε πτώση μεταξύ 3% και 4% στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης. Στη Βρετανία αυτή τη στιγμή ισχύει απαγόρευση για τις διακοπές στο εξωτερικό.

«Το νωρίτερο ως ημερομηνία που μπορούμε να επιτρέψουμε τα διεθνή ταξίδια…είναι η 17η Μαΐου. Αυτό δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News. Το ερώτημα εάν οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς ιδιαίτερους λόγους, όπως για εργασία ή εκπαίδευση, είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η κυβέρνηση στην αξιολόγησή της αναφορικά με τα ταξίδια, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου, δήλωσε ο Χάνκοκ.

 

Ωστόσο, οι ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως για θερινές αποδράσεις από την 17η Μαΐου έχουν περιοριστεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των προειδοποιήσεων για αύξηση των επιπέδων μολύνσεων COVID-19 στην Ευρώπη.

Ο Χάνκοκ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να πει τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις διακοπές. «Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι βλέπουμε αυτό το τρίτο κύμα να αυξάνεται σε κάποια τμήματα της Ευρώπης και βλέπουμε επίσης κάποια παραλλαγμένα στελέχη και είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τη πρόοδο που καταφέραμε να σημειώσουμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε.

Δεν υπάρχει σχεδιασμός να προστεθούν οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη στη λεγόμενη κόκκινη λίστα της Βρετανίας με υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία κατά την άφιξή τους, δήλωσε ο Χάνκοκ σε άλλο μέσο ενημέρωσης, επίσης σήμερα. «Δεν έχουμε σχέδια να το κάνουμε αυτό…δεν το αποκλείουμε αλλά δεν σχεδιάζουμε να το κάνουμε τώρα», δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC, προσθέτοντας πως δεν είναι βέβαιος εάν τα ταξίδια θα μπορούν να έχουν ξεκινήσει έως τον Ιούλιο.

 

 

«Δεν ξέρουμε…πρέπει να προστατεύσουμε αυτή τη χώρα και την πρόοδο που έχουμε κάνει αλλά ταυτόχρονα κατανοώ απολύτως ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι».

ethnos.gr