ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κοστίζει 3 ευρώ και σώζει ζωές -Αυτό είναι το αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αυτοκίνητο

Κοστίζει 3 ευρώ και σώζει ζωές -Αυτό είναι το αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αυτοκίνητο

Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία οδηγών που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, τότε αυτό το αξεσουάρ δεν θα πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας, καθώς την κρίσιμη στιγμή μπορεί στην κυριολεξία να σας σώσει τη ζωή.

Ως γνωστόν η πρόληψη είναι η καλύτερη «θεραπεία», κάτι που ισχύει φυσικά και στο αυτοκίνητο, καθώς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εμπλοκής σε ένα δυσάρεστο συμβάν.

Μιλώντας, βέβαια, για πιθανότητες, η λογική λέει πώς αργά ή γρήγορα θα γίνουμε μάρτυρες ενός λιγότερο ή περισσότερο σοβαρού ατυχήματος, παραδοχή που επιβάλλει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Τηρώντας τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και ορίζει η περίφημη κοινή λογική αποτελεί μια πρακτική που μπορεί να γλιτώσει από τα χειρότερα, ωστόσο, επειδή σε έναν δημόσιο δρόμο δεν κινούμαστε μόνοι, πολλές φορές ο απόλυτος εναρμονισμός με το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου δεν αρκεί.

Για παράδειγμα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επιβάλλει ότι όλα τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο και το γνωστό σε όλους φαρμακείο, προσπερνώντας ωστόσο άλλα αξεσουάρ, τα οποία είναι κρίσιμο να υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα.

Ανάμεσα στα πολύτιμα εξαρτήματα με τα οποία οφείλουμε να εξοπλίσουμε το αυτοκίνητό μας βρίσκεται και το γνωστό στους περισσότερους «σφυρί» θραύσης κρυστάλλων, το οποία αν και το συναντάμε στην καθημερινότητά μας και ειδικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι περισσότεροι από εμάς το θεωρούμε περιττό για το αυτοκίνητό μας.

Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ενός ατυχήματος τότε οι πιθανότητες εγκλωβισμού ενός επιβάτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι σημαντικές. Από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με σύγχρονα αυτοκίνητα στα οποία τα πάντα κινούνται… ηλεκτρικά, ακόμα και το άνοιγμα ενός παραθύρου -απουσία χειροκίνητου μηχανισμού- δεν το λες εύκολη υπόθεση.

Στο χειρότερο δυνατό σενάριο, λοιπόν, που θέλει τον οδηγό ή κάποιον επιβάτη εγκλωβισμένο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, με ένα αξεσουάρ κόστους 3 ευρώ μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα και να μετριάσουμε τις συνέπειες ενός ατυχήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα σφυριά θραύσης κρυστάλλων, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί στο εμπόριο, διαθέτουν και τη δυνατότητα κοπής της ζώνης ασφαλείας για την περίπτωση που ο οδηγός ή ο επιβάτης ενός οχήματος εγκλωβιστεί από αυτήν.

Ο τύπος και το μέγεθος του μηχανισμού θραύσης ποικίλει, ξεκινώντας από το μέγεθος ενός μπρελόκ και καταλήγοντας σε μεγαλύτερες και πιο στιβαρές κατασκευές, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν και τη δυνατότητα στήριξης σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο σημείο του αυτοκινήτου.

Είναι προφανές ότι όπως και στην περίπτωση του πυροσβεστήρα, δεν αρκεί απλώς να τον μεταφέρουμε στο αυτοκίνητό μας αλλά και να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτόν σε περίπτωση που χρειαστούμε τις υπηρεσίες του.

Αν λοιπόν προχωρήσετε στην αγορά ενός σφυριού θραύσης κρυστάλλων φροντίστε ώστε να το τοποθετήσετε σε σημείο που θα μπορείτε να το ανακτήσετε ανά πάσα στιγμή με την κίνηση του ενός χεριού σας. 

 

 

πηγη carandmotor