ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κουκαμέλον (cucamelon) τα μίνι καρπουζάκια – πληροφορίες και ιδέες για τον κήπο και την γλάστρα σας

Κουκαμέλον (cucamelon) τα μίνι καρπουζάκια – πληροφορίες και ιδέες για τον κήπο και την γλάστρα σας

Μοιάζουν με λιλιπούτεια καρπούζια, έχουν το μέγεθος ρώγας σταφυλιού και γεύση δροσερού αγγουριού.

 

 

Η φύση δεν σταματά να μας εκπλήσσει και μόνο αυτή θα μπορούσε να συνδυάσει σε ένα προϊόν το αγγούρι, το καρπούζι και τη ρώγα του σταφυλιού. Το εξωτικό cucamelon έχει την όψη καρπουζιού, το μέγεθος ρώγας σταφυλιού και γεύση κάτι ανάμεσα σε αγγούρι και lime. Στην πραγματικότητα, είναι ένα είδος μικρού αγγουριού που καλλιεργείται στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.

 

 

Το όνομα του κουκαμέλον προέρχεται από συνδυασμό των λέξεων cuc-umber (αγγούρι) και melon (πεπόνι), αγγουροπεπόνι στα Ελληνικά. Είναι το νέο φρούτο που κάνει θραύση στη μεγάλη Βρετανία καθώς είναι ιδανικό για σαλάτες και έχει ιδιαίτερη όψη. Το κουκαμέλον, (cucamelon, melothria scabra)αυτό ευδοκιμεί σε διάφορα είδη εδάφους και είναι πολύ εύκολο στην καλλιέργεια.

 

 

Τα cucamelons είναι τραγανά και ζουμερά, έχουν λίγες θερμίδες και ταιριάζουν σε διάφορες φρέσκες σαλάτες, προστίθενται σε σάλτσες ή καταναλώνονται από μόνα τους ως ένα γευστικό και υγιεινό σνακ. Ψάξτε να τα βρείτε σε κεντρικά μανάβικα τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Αυτά τα παράξενα μικροσκοπικά, ανοιχτοπράσινα mini καρπουζάκια δεν είναι κάποιο γενετικά τροποποιημένο υβρίδιο που αναπτύσσεται σε εργαστήριο. Είναι μια λιχουδιά που απολαμβάνουν στο Μεξικό εδώ και αιώνες. Αναπτύσσονται σε ένα είδος περικοκλάδας και χρειάζονται περίπου 80 ημέρες για να μετατραπούν από σπόρους σε κανονικούς καρπούς. Τα βρίσκετε στην αγορά αλλά μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε εύκολα και στο σπίτι.

 

 

 

Μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα ακόμη και σε γλάστρες και δεν πιάνουν πολλά παράσιτα. Σπείρετε τους σπόρους από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο σε εσωτερικούς χώρους και φυτέψτε τα έξω όταν έχει περάσει ο κίνδυνος παγετού. Χρειάζονται δύο με τρεις μήνες για να ωριμάσουν. Παρά την εξωτική τους προέλευση, είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν από τα κανονικά αγγούρια.

Φυτέψτε τους σπόρους σε βάθος 1,5 εκ. σε χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά την άνοιξη. Κρατήστε το χώμα σε θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών και συνεχώς ελαφρώς υγρό.

Μεταφυτέψτε όταν το φυτό φτάσει σε ύψος 10 εκ. Χρησιμοποιήστε ένα καλάμι στήριξης για να κρατηθεί το φυτό και να μεγαλώσει.

 

 

Κόψτε τους καρπούς όταν είναι στο μέγεθος ενός σταφυλιού και αρκετά σκληροί Κρατήστε απόσταση 30 εκ το ένα φυτό από το άλλο. Βλάστηση 2- 3 βδομάδες.

 

 

Τα αναρριχώμενα φυτά είναι ιδανικά για να καλύπτουν τοίχους πέργκολες, μπαλκόνια και περιφράξεις. Εάν θέλετε να καλύψετε κάποια σημεία στο σπίτι, στον τοίχο του σπιτιού σας, στο μπαλκόνι ή πέργκολες σας. Το φυτό κουκαμέλον είναι μια καταπληκτική περίπτωση αναρριχώμενου φυτού καθώς πέρα του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναρριχώμενο φυτό σας προσφέρει και τους καρπούς του για τροφή.

 

 

Λοιπόν πόσα καρπούζια χωράνε στην παλάμη σας;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

texnotropieskaidiakosmisi