ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Kρήτη: Το άσπρο βανάκι που… αρπάζει παιδιά και γυναίκες στο Ηράκλειο

Kρήτη: Το άσπρο βανάκι που… αρπάζει παιδιά και γυναίκες στο Ηράκλειο

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται κατά καιρούς στο διαδίκτυο με τους υπόπτους που επιχειρούν να αρπάξουν παιδιά ή κοπέλες από δρόμους του Ηρακλείου με σκοπό την απαγωγή ή τον βιασμό. Πολύ συχνά είναι το «λευκό βαν» που εμφανίζεται να προσεγγίζει μικρά παιδιά και με δέλεαρ κάποιο παιχνίδι ή ένα γλυκό, οδηγός και συνοδηγός προσπαθούν να τα πείσουν να μπουν μέσα στο όχημα.

 

Ευτυχώς όμως τα παιδιά αντιλαμβάνονται πάντα τον κίνδυνο και την τελευταία στιγμή καταφέρνουν να το βάλουν στα πόδια και να διαφύγουν. Σε μία περιγραφή είχε αναφερθεί ότι ο δράστης έπιασε το παιδί από το μπράτσο όμως εκείνο αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεγλιστρήσει. Από στόμα σε στόμα και κυρίως από προφίλ σε προφίλ, η προαναφερόμενη αναφορά γίνεται γεγονός που αποκτά ευρύτατες διαστάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με αναρτήσεις που προειδοποιούν για αλλεπάλληλες απόπειρες βιασμού κοριτσιών σε συγκεκριμένες γειτονιές του Ηρακλείου. Όπως περιγράφουν, έχει εντοπιστεί ύποπτο γκρι αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες. Μόλις αντιληφθούν κάποια κοπέλα, ο οδηγός τής κλείνει το δρόμο με το αυτοκίνητο, ο συνοδηγός κατεβαίνει και τρέχει να την πιάσει. Σε όλες τις περιπτώσεις οι κοπέλες έχουν καταφέρει να διαφύγουν. Σε μία περίπτωση, όπως υποστηρίζεται, η κοπέλα διέφυγε μελανιασμένη από τα χτυπήματα.

 

«Γράψτε κάτι να φοβηθούν και να φύγουν από δω…» ήταν η παράκληση πολιτών προς δημοσιογράφους τοπικών μέσων.

Αλήθεια τώρα, είμαστε σοβαροί; Το θέμα είναι να γράψουμε κάτι οι δημοσιογράφοι για να «φοβηθούν» οι …κακοί και να πάνε αλλού; Παρά τον κακό χαμό στο διαδίκτυο, καταγγελία στην Αστυνομία δεν έγινε, όπως μας διαβεβαίωσαν στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών. «Πάλι τα ίδια;» σχολίασε σχεδόν εκνευρισμένος αξιωματικός, ο οποίος έχει δεχθεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων από δημοσιογράφους. Και εμείς με απολογητικό ύφος απαντάμε: «οφείλουμε να ρωτήσουμε και ας μην το πιστεύουμε πια». Και αυτό είναι το πρόβλημα. Αν ω μη γένοιτο υπάρξει στα αλήθεια περιστατικό και δεν θα το πιστεύει κανείς.

 

Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και δεν προσφέρονται για κουτσομπολιό, καφενειακές συζητήσεις και διαδικτυακό συναγερμό χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, συγκεκριμένες αναφορές και στοιχεία. Απ’ όσους ζητήσαμε να μας περιγράψουν κάτι συγκεκριμένο ή να μας υποδείξουν κάποιο πρόσωπο που έζησε μία τέτοια τραυματική εμπειρία, ουδείς ήξερε να μας πει. Η βεβαιότητα στην περιγραφή έγινε «…η φίλη της φίλης της ανιψιάς τους…». Να είχαμε να λέγαμε δηλαδή.

 

Και έτσι γενικά και αόριστα θα εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι ένα «λευκό βαν», ένα γκρι ή μαύρο ή κόκκινο επιβατηγό με στόχο μικρά παιδιά και κοπέλες. Είναι σαν τη γνωστή κακόγουστη ιστορία του παιδιού που βρίσκεται δεμένο και κουρεμένο γουλί στο υπόγειο κάποιου πολυκαταστήματος… Ειλικρινά έλεος! Ας είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι για να μην την πατήσουμε στ’ αλήθεια.

 

 

Πηγή: cretalive