ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κτηνίατρος διακινούσε ναρκωτικά βάζοντας σακούλες με ηρωίνη μέσα σε κοιλιές από κουτάβια

Κτηνίατρος διακινούσε ναρκωτικά βάζοντας σακούλες με ηρωίνη μέσα σε κοιλιές από κουτάβια

Ένας κτηνίατρος κατηγορείται για εμφύτευση υγρής ηρωίνης σε κουτάβια, για λογαριασμό μιας σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από την Κολομβία.

Το Μάιο, ο 39χρονος Andres Lopez Elorez, είχε εκδιωχθεί από την Ισπανία, όπου ζούσε για 12 χρόνια, αφού αντιμετώπιζε κατηγορίες για συνωμοσία εξαγωγής ηρωίνης στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, ο Elorez παραδέχτηκε την ενοχή του στο δικαστήριο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Elorez, ο οποίος κατάγεται από τη Βενεζουέλα, χρησιμοποίησε έναν Ισπανό διερμηνέα στο δικαστήριο και είπε ότι το λαθρεμπόριο συνέβη ενώ «σπούδαζε κτηνίατρος».

“Συνεννοηθήκαμε μαζί με έναν άλλο έμπειρο κτηνίατρο να εισάγουμε ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω χειρουργικών επεμβάσεων σε σκύλους,” δήλωσε ο Elorez, σύμφωνα με το New York Daily News.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο Elorez και οι συνεργάτες του, διακίνησαν λαθραία ηρωίνη στις ΗΠΑ με διάφορες μεθόδους. Μία πρακτική τους ήταν να εμφυτεύουν πλαστικές σακούλες γεμάτες με υγρή ηρωίνη στα στομάχια των κουταβιών.

Τα κουτάβια στη συνέχεια αποστέλλονταν από την Κολομβία στις ΗΠΑ, όπου η ηρωίνη αφαιρούνταν χειρουργικά από το σώμα τους.

Ο Elorez κινδυνεύει σήμερα με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

ΠΗΓΗ:/www.trelokouneli.gr

Διαβάστε την συνέχεια...