ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Lockdown: Πώς θα βλέπονται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν

Lockdown: Πώς θα βλέπονται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν

Σε γενικό lockdown βρίσκεται η Ελλάδα για τρεις εβδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης απαντάει μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με τις μετακινήσεις κατά την διάρκεια αυτού του lockdown.

 

Ανάμεσα στα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει ήταν το πώς μπορούν να συναντιούνται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν, αλλά σε κανονικές συνθήκες περνούν καθημερινά χρόνο μαζί και αν μπορούν να στείλουν κάποιο κωδικό στο 13033, για μία τέτοια μετακίνηση.

 

«Νομίζω ότι η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skype ή άλλα μέσα επικοινωνίας», είπε ο κ. Σταμπουλίδης και συμπλήρωσε ότι μία επιλογή θα ήταν αυτά τα ζευγάρια να έχουν εγκατασταθεί ήδη στο ίδιο σπίτι, προκειμένου να περάσουν μαζί το lockdown.

 

Φυσικά μπορεί αν μένουν κοντά να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6 του περιπάτου και της άσκησης ανά δύο ή βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδια τους.

Σε άλλη ερώτηση αν ζευγάρι μπορεί να μετακινηθεί μαζί για να μαζέψουν τις ελιές, ο κ. Σταμπουλίδης είπε χαμογελώντας ότι αυτή η φορά ο νεαρός που έχει ελιές πρέπει να πάει μόνος του για το… μάζεμα..

 

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά θέματα, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε σε περιορισμούς. Οι μετακινήσεις εκτός κατοικίας είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι διαζευγμένοι γονείς που ζουν σε διαφορετική περιφέρεια από το παιδί τους μπορούν να μετακινηθούν για να το δουν.

 

Ακόμη, σημείωσε ότι έχει προβλεφθεί ειδική διάταξη για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο δημόσιας χρήσης να μπορούν να μετακινούνται βεβαιώνοντας στον διευθυντή του σχολείου ποιοι μετακινούνται και με ποιο μέσο. Κάτι που ισχύει και για τους μαθητές.

 

Τέλος, σχετικά με το χειμερινό κολύμπι, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε ότι επιτρέπεται- στο πλαίσιο της ατομικής άθλησης- με την προϋπόθεση ότι κάποιος ζει σε παραθαλάσσια περιοχή και όχι «για να πάει από την Κηφισιά στον Άλιμο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά

 

 

skai.gr