ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Μαϊμούδες λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου 72χρονο Ινδό αγρότη

Μαϊμούδες λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου 72χρονο Ινδό αγρότη

Με μία τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε ο «ακήρυχτος πόλεμος» που επικρατεί σε πολλές επαρχίες της Ινδίας μεταξύ ανθρώπων και μαϊμούδων.

Τα περιστατικά επιθέσεων από τα θηλαστικά έχουν πάρει θέση στην ημερήσια διάταξη της επικαιρότητας στην ασιατική χώρα, ωστόσο η είδηση του θανάτου ενός 72χρονου χωρικού από τούβλα που εκσφενδόνισαν μερικές μαϊμούδες δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 72χρονος Νταραμπάλ Σινγκ είχε βγει στην ύπαιθρο στην επαρχία Ουτάρ Πραντές για να μαζέψει ξύλα, όταν μία ομάδα μαϊμούδων που ήταν ανεβασμένες σε δέντρο, άρχισε να τον λιθοβολεί με τούβλα, που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από κοντινή οικοδομή.

Τα οικοδομικά υλικά τραυμάτισαν σοβαρά τον άτυχο 72χρονο στο κεφάλι και το στήθος και παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο από τους συγχωριανούς του, δεν άντεξε κι άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο θάνατος του Σινγκ ήταν ο δεύτερος καταγεγραμμένος θάνατος στην Ινδία με δράστες μαϊμούδες, καθώς πριν περίπου ένα χρόνο ένας άλλος άντρας είχε σκοτωθεί πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα μαϊμούδων.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την συνεχιζόμενη διαμάχη με τα άγρια ζώα, καθώς τα περιστατικά κλοπών κι αρπαγών τροφίμων από τις μαϊμούδες είναι αρκετά συχνά σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς τα πεινασμένα ζώα εισέρχονται σε οικισμούς και πόλεις με σκοπό να βρουν τροφή.

Κάτοικοι της περιοχής που σημειώθηκε ο λιθοβολισμός απηύθυναν έκκληση στις αρχές για να προστατέψουν τους πολίτες από την δράση των μαϊμούδων, με τους ντόπιους αξιωματούχους να απαντούν πως δεν είναι δυνατόν ούτε να συλλάβουν τα ζώα αλλά ούτε να τα σκοτώσουν, καθότι ανήκουν στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και προστατεύονται δια νόμου.