ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Μάσκα στα αυτοκίνητα: Πότε πρέπει να τη φοράμε και πότε κινδυνεύουμε με διπλό πρόστιμο

Μάσκα στα αυτοκίνητα: Πότε πρέπει να τη φοράμε και πότε κινδυνεύουμε με διπλό πρόστιμο

Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας από τις 7 Νοεμβρίου, όταν και ξεκίνησε το δεύτερο lockdown είναι στα 300 ευρώ και δεν ισχύει μόνο για τους πεζούς, αλλά και για τους οδηγούς αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τι ισχύει για τη χρήση μάσκας μέσα στα οχήματα. Πότε πρέπει να τη φορούν και πότε όχι, έτσι ώστε και να προστατεύουν την υγεία τους που είναι και το ζητούμενο αλλά και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο έλεγχο και λάβουν πρόστιμο 300 ευρώ.

Ο κίνδυνος να διπλασιαστούν τα πρόστιμα

Λόγω του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5 τα ξημερώματα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για να μπορέσει κάποιος να κυκλοφορεί. Αν κάποιοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους που κυκλοφορούν ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλαδή πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις με όχημα και δεν φορούν μάσκες τότε κινδυνεύουν με διπλό πρόστιμο. Ενα για την άσκοπη μετακίνηση και ένα για τη χρήση μάσκας.

 

Πότε η χρήση μάσκας στα οχήματα είναι υποχρεωτική
Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτη/πελάτες.
Στο ΙΧ ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
Οι εξαιρέσεις είναι όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).

 

 

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.